KRT TV'de üst düzey ayrılık! Mesaisi 25 gün sürdü! "İlginç bir serüvendi" diyerek duyurdu

CHP’ye yakın KRT TV’de 25 gündür Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapan Yaşar Gürsoy, kanalla yollarını ayırdığını açıkladı.

Uzun yıllardır gazete ve televizyonlar önemli görevlerde bulunan Yaşar Gürsoy, KRT TV genel yayın yönetmenliği görevini bıraktığını açıkladı. 

"İLGİNÇ BİR SERÜVENDİ"

YAŞAR GÜRSOY KİMDİR?

Gazeteciliğe 1984 yılında, Güneş Gazetesi'ndeki stajı sonrasında muhabir olarak başladı. 1985'te kadrolu olarak Türkiye Gazetesi’nde aktif gazetecilik hayatına katıldı. Gürsoy, 1986-1988 yılları arasında Çetin Emeç’in Genel yayın Yönetmenliği’ni yaptığı Hürriyet Gazetesi’nde görev aldı.

1992'de DHA Genel Müdürü Uğur Cebeci ile Günaydın Gazetesi’nde, 1993'te yazar ve televizyoncu Kürşat Başar’ın Genel Yayın Yönetmenliği’ni üstlendiği Tempo Dergisi’nde, 1994'de dergiyle aynı isimli televizyon programıyla televizyonculuk hayatına adım atan Yaşar Gürsoy aynı yıl Savaş Ay ile A Takımı’nın kuruluşunda bulunduktan sonra, 2000 yılından itibaren Bayındır Holding'e ait BRT'de iki yıl boyunca editörlük, muhabirlik ve belgesel programcılığı görevlerini üstlendi.

1994-1998 yılları arasında Ardan Zentürk, Cem Aydın, Aydın Özdalga, Tuncay Özkan ile Haber Merkezi'nde Uğur Dündar, Prof. Haluk Şahin ve Mehmet Ali Birand ile Kanal D Haber’de, Ali Kırca, Yılmaz Özdil, Korcan Karar ve Mehmet Barlas ile Atv Haber’de savaş muhabirliği dahil olmak üzere çeşitli alanlarda habercilik ve haber programcılığı ve spikerlik yapan Gürsoy, Ali Kırca’nın sunduğu Siyaset Meydanı programında yapımcı ve editörlük görevini üstlendi.

Kırca’nın görevi bırakmasının ardından Mehmet Barlas’ın sunduğu bültenlerde Atv Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevine başlayan Gürsoy ardından Habertürk TV’de Editör ve Ciner Medya Grubu'na bağlı Show TV Haber Koordinatörlüğü görevinde bulundu.

Basılı 6 eseri ve yayınlanmış 12 belgeseli bulunan Yaşar Gürsoy çeşitli üniversitelerde medya iletişim dersleri verdi. Halen aktif olarak İnkilap Yayınevi’nde yazarlık yapmaktadır. İki çocuk babası.