Kritik görüşmenin detayları ortaya çıktı: Putin, Ukrayna'dan istediği bölgeyi Erdoğan'a söyledi

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, barışın tesis edilmesi için Rusya lideri Putin'le sık sık telefonla görüşüyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmenin detayları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Görüşmeden edinilen bilgilere göre, Putin, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgelerin de Kırım gibi Rusya'ya katılmasını istiyor.

Rusya- Ukrayna savaşında 23. güne girilirken iki ülke arasında bir süredir barış zemini aranıyor. Bu kapsamda Türkiye de ara buluculuk görevini üstleniyor. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le sık sık telefonda görüşüyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmenin detayları da ortaya çıktı.

 YÜZ YÜZE GÖRÜŞME İHTİMALİ VAR

 UKRAYNA'NIN DOĞUSUNU İSTİYOR

Ancak Simpson bu maddeler sonrasında tartışmalı talepler geldiğini aktarıyor. Buna göre, Putin Doğu Ukrayna'nın bir bölümünün Rusya'ya katılmasını ve Zelenski'nin Kırım'ın Rusya toprağı olduğunu kabul etmesini istiyor. İbrahim Kalın, Putin'in, bunların ancak Zelenski ile yüz yüze konuşarak çözülebileceğini söylediğini de aktarıyor. Türkiye'ye göre, bir anlaşmaya varılabilmesi için daha birkaç hafta geçmesi gerekebilir. Volodimir Zelenski böyle bir görüşmeye hazır olduğunu belirtmişti.