Körfez ülkeleri parlamento başkanları toplantısına doğru

- Kuveyt Parlamento Başkanı Ganim, pazartesi günü yapılması planlanan toplantıya 6 Körfez ülkesinin de katılacağını belirtti

KUVEYT (AA) - Kuveyt Parlamento Başkanı Merzuk el-Ganim, pazartesi günü yapılması planlanan Körfez ülkeleri parlamento başkanları toplantısına tam katılım gösterileceğini bildirdi.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'da yer alan habere göre, Parlamento Başkanı Ganim, toplantıya 6 Körfez ülkesinin de (Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Umman, Katar ve Kuveyt) katılacağını belirtti.

Ganim daha önce yaptığı açıklamada, Kuveyt'in ev sahipliğinde 8 Ocak'ta Körfez ülkeleri parlamento başkanları konferansı düzenleneceğini söylemişti.

Kuveyt'in dönem başkanlığını yürüttüğü Körfez İşbirliği Konseyi'nin 38. Olağan Zirvesi 5 Aralık'ta düzenlenmişti. Zirveye liderler düzeyinde sadece Kuveyt Emiri Sabah ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani katılmıştı.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri Körfez bölgesinde krize yol açmış, Kuveyt ise bu krizde ara bulucu bir rol üstlenmişti.