'Kilolusun' alayı profesör çifti ayırdı: 2 milyon tazminat istedi

Prof. Dr. İpek B., 33 yıllık kocası Prof. Dr. Çağatay B.'ye boşanma davası açtı. Akademisyen kadın, fazla kilolarıyla alay edip kendisini küçük düşüren eşinden 100 bin TL nafaka, 2 milyon lira da tazminat istedi.

Türkiye'nin önde gelen akademisyen çiftlerinden Prof. Dr. İpek B., 33 yıllık kocası Prof. Dr. Çağatay B.'ye boşanma davası açtı. Psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kaldığını iddia eden İpek B., ikinci çocuğunu dünyaya getirdikten sonra kocasının sürekli fazla kilolarıyla alay ettiğini; maruz kaldığı küfür, hakaret ve tehditkâr sözler nedeniyle değersiz hissettiğini belirtti. Kadın profesör, anlaşmalı boşanmak istediğinde ise kocasının çocuklardan maddi desteğini çekmekle tehdit ettiğini öne sürdü.

5 YILDIR BAŞKA EVDE

NASA'YI BIRAKIP İSTANBUL'A GELDİLER

1991'de evlenen Prof. Dr. İpek B. ile Prof. Dr. Çağatay B. çifti, Amerika'ya yerleşti; iki çocukları oldu. Bir dönem NASA'da görev alan akademisyen çift, İstanbul'da bir üniversiteden akademisyenlik teklifi aldı; Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Prof. Dr. İpek B. ile akademisyen kocası aynı üniversitede görev yapıyordu.