Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken sığınmacı çıkışı! ‘Altyapısını oluşturuyorlar…’

Sığınmacılara ilişkin yönelttiği, “Neye hazırlanıyorsun” sorusuna açıklık getiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Göçmenleri sığınmacıları vatandaş yapıp acaba biz buradan oy devşirebilir miyiz?…Bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyorlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü’den Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtladı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi’nin seçime kendi logo ve ismi ile gireceği açıklamasına ilişkin soruyu cevapladı. Kılıçdaroğlu, son seçimlerde partilerin ayrı ayrı girdiğini belirterek şunları dile getirdi:

“SANDIK GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ VE  BU İKTİDAR GİDECEK”

Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim güvenliği açısından en büyük riski teşkil ettiği sorusu üzerine şunları söyledi:

“İsterse Cumhurbaşkanı Erdoğan günün 24 saati konuşsun ve bütün televizyonlar onu, yakınlarını, akrabalarını, 5’li çetelerini yayınlasın. Seçim Kanunu’nu istediği gibi değiştirsin, YSK’ya zaten istediği adamlarını tayin etti. Önemli olan sandıkta çıkacak oyların sayımı ve orada tutulacak tutanak yani sandık güvenliği, biz o sandık güvenliğini sağlayacağız ve bu iktidar gidecek.”

SIĞINMACILARDAN OY DEVŞİRMENİN ALTYAPISINI OLUŞTURUYORLAR

CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Nisan’da “Saray ve şürekasından yanıtları hala bekliyorum” diyerek sığınmacılara ilişkin dört soru yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Neden vatandaşlık dağıtıyorsunuz, neye hazırlanıyorsunuz?” sorusuna şöyle açıklık getirdi:

“Göçmenleri sığınmacıları vatandaş yapıp acaba biz buradan oy devşirebilir miyiz? İçeride vatandaş oyu bize vermeyecek, acaba dışarıdan ithal ettiğimiz vatandaşlar bize oy verebilir mi, bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyorlar.”

Yazının tamamı için tıklayın!