Kılıçdaroğlu merakla beklenen konuşmasını yaptı! CHP'den flaş İstanbul kararı!

Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararları onadı. Karar üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile çok sayıda milletvekili ve vatandaş CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde bir araya geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, 21 Mayıs'taki 'Milletin Sesi' mitinginin Bursa'dan İstanbul'a alındığını açıkladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun üç davadan aldığı ceza Yargıtay tarafından onandı. 4 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Kaftancıoğlu'na siyasi yasak da getirildi.

 BİRÇOK SUÇTAN CEZA VERİLDİ

 KILIÇDAROĞLU DESTEĞE GİTTİ

Kaftancıoğlu'na verilen cezanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na gitti. Kılıçdaroğlu burada bir konuşma gerçekleştirdi.

 "CANAN'IN ARKASINDA KOCA BİR HALK VAR"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisini seslenen kalabalık gruba şunları söyledi: "Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Erdoğan sen iki yüzlüsün. Fırsatçısın. Manipülatörsün. Zulmün artık son buluyor. Erdoğan yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Bu gürültü mahallelerini sığınmacılara sattığın insanların gürültüsü. Bu gürültü elektriğini kestiğin insanların karanlıktaki sesi. Özgürlüğün şarkısını duyuyor musun? Bütün acımasızlıkları senin zayıflıklarından doğuyor. Evet, sen zayıfsın biz güçlüyüz. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var. Artık mitingimizin adresi Bursa değil, İstanbul'dur."