KENAN TEKDAĞ HINCAL ULUÇ'U ARADI! "EŞEK" YAZISI HAKKINDA NELER SÖYLEDİ?

Habertürk Yayın Grubu Başkanı Kenan Tekdağ Hıncal Uluç'u aradı. Konu haber kanallarıyla ilgili Uluç'un yazdığı "eşek" yazılarıydı. Bakın neler konuştular...

Haber kanallarını yerden yere vuran, özellikle alt yazılarını eleştiren Hıncal Uluç, o yazıların ardından kendisine gelen önemli tepkileri değerlendirdi.

İşte Uluç'un yazısından ilgili kısım...

"Haber kanallarının sohbet programı yapmasını eleştiren ve her birini yerden yere vuran Hıncal Uluç ağabey.."

"Haber kanallarının ilk işinin haberi doğru ve zamanında vermek" olduğunu yazmak, sohbet programı yaptıkları için onları yerden yere vurmak mı oluyor Mesut?
Haber olmadan "Yorum" olur mu?..

Yıllardır, başta kendi gazetem, yazılı medyayı da ayni sebeple çok ağır eleştirmiyor muyum?.
Önce haber.. Önce haber vereceksin.. Doğru haber vereceksin. Zamanında haber vereceksin. Tarafsız haber vereceksin. Halkın merak ettiği her haberi vereceksin. Artı.. Özel haber vereceksin..
Ondan sonra iş köşe yazarlarına kalacak..
Okur Sabah'ı "Haber" için alacak. Almışken Hıncal'ı da okuyacak.. Hıncal için gazete alıyorlarsa, bu işte çok önemli bir yanlış var demektir..
Sabah olmasa, köşe yazarı Hıncal olmazdı. Ama "Haber" olmasa, Sabah olmazdı.. Sabahlar olmazdı..

HaberTurk, NTV ve CNNTurk, seyircilerine eşek yerine koyan bir aldırmazlık, saygısızlık ve umursamazlık içinde kuruluş amaçları "En hızlı haber" ilkesini bir kenara atıp bayat ve yanlış haberleri saatler boyu düzeltmeden ve değiştirmeden alt yazı diye geçerken, oturup "Vay, insan yiyen karıncalar üzerine ne güzel belgesel yapmışlar" ya da "Yahu, 90 Dakika ne güzel programdı" mı diyeceğim, TV eleştirmeni Mesut Kardeşim!..

Cuma günü gazeteden ayrıldım.. Kenan Tekdağ dostum aradı.. HaberTurk Yayın Gurubu Başkanı..
"Teşekkür ederim Hıncal Ağbi" dedi.. "Gerçekleri bu kadar çıplak ve net yazdığın için teşekkür ederim.. Her toplantıda, HaberTurk ekranındaki alt yazıların habercilik açısından ne kadar önemli olduğunu anlatıyorum. Sen benim anlattıklarımı örnekleriyle sıralamışsın.. Onun için teşekkür ederim.. Şimdi Ankara'dayım. Ama şimdiden haber vereyim ki, bugünden itibaren HaberTurk'un alt yazılarında sorumluluk 14 kişiye verildi. Döndükten sonra, çok daha ciddi önlemler alacağız. Eleştirilerini sakın eksik etme.."

Kenan Tekdağ da, Mesut Yar da yıllanmış dostlarım.
Kenan HaberTurk'un bir nolu sorumlusu.. Mesut televizyon eleştirmeni..
Ayni yazıya gösterdikleri tepkilere dikkatle bakmanızı istedim o kadar..
Bir seyirci olarak, Kenan'a teşekkürlerimle..

Hıncal Uluç/Sabah