Kayyum yönetimindeki Koza İpek Medya'dan tenkisat açıklaması!

Kayyum atanması ile 'el konulan' Bugün Gazetesi, Bugün TV, Millet Gazetesi ve Kanaltürk TV'de yaşanan tenkisata dair bir açıklama yapıldı.

İşte o açıklama: 

Kamuoyuna duyuru;

Bilindiği üzere, Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliğinin 26.10.2015 tarihli kararı uyarınca, devletimizin yapısına yönelik hükümeti yıkmaya, değiştirmeye, görevlerini yapmaya engel olmaya çalışan FETÖ/PDY ADLI ÖRGÜTÜN faaliyetlerine katılan, yardım eden şirketlerden olduğu gerekçesi ile KOZA İPEK ŞİRKETLER TOPLULUĞU ve bağlı şirketler hakkında KAYYIM atanmasına karar verilmiştir.

Bu bağlamda, basılı medya kuruluşlarından BUGÜN ve MİLLET gazetelerinin sahibi olan Koza İpek Basın ve Basım San. Tic. A.Ş. nin de tüm yönetim yetkisi kayyıma devredilmiştir.

Ayrıntılı olarak açıkladığımız hukuki gelişmeler sonrası, mezkûr Mahkeme kararının uygulanmasına karşı direniş gösterilerek gazetemiz çevresinde ve içerisinde bazı olaylar vukua gelmiş, kayyımlar binaya polis nezaretinde girmek zorunda bırakılmıştır.

Fakat, personelden kimsenin işine son verilmeyeceği isteyen kişilerin işine devam edebileceği söylenmesine rağmen gazete ve internet sitesinde görevli 58 kişi işlerine devam etmemiş, bir kısım çalışanımız ise çalışmayı arzu etmediklerini beyan etmişlerdir.

Bu gelişmeler sonucu, 03.11.2015 tarihinde gerek kendi istekleri ile ve gerekse birlikte çalışma imkânımız kalmayan bir kısım personel, tazminatları verilerek ve binaya gelip özel eşyalarını almalarına izin verilerek işten çıkartıldıkları kendilerine tebliğ edilmiştir.

Bilgi kirliliğine sebebiyet verilmemesi açısından işbu açıklamayı saygı ile duyururuz.

Oğuzhan MÜEZZİNO                            Hüseyin Yahya ŞEKERCİ
Genel Yayın Koordinatörü             Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni