KATİ HİRŞEL,“TANGO İSTANBUL” İLE YENİDEN SAHNEDE!

Esmahan Aykol'un yayımlandığı dokuz dilde büyük yankı uyandıran Kati Hirşel polisiye serisinin dördüncü romanı Tango İstanbul Mephisto Kitaplığı'ndan çıktı.

Kitapçısında polisiye romanlar satan, her şeye burnunu sokan, sevgili arayan İstanbullu Alman Kati beş yıl aradan sonra yeniden sahnede. 

Esmahan Aykol, Kati Hirşel polisiye serisine 2001’de yayımlanan Kitapçı Dükkanı romanıyla başladı. Bu romanı, Kelepir Ev (2003) ve Şüpheli Bir Ölüm (2007) izledi. Avrupa’da çok sevilen Kati Hirşel polisiyeleri  hakkında Der Spiegel’de, “Kati esprilerle güldürür”;  La Republicca’da “Kati bizleri baştan çıkarır”;  Le Figaro’da  “Kati bizleri parfüm ve sokak labirentinde  ayartır”; Lecturas Negras’da “Tadı damağımızda kalır” yorumları yapıldı. Der Tagesspiegel ise son noktayı koydu: “Kati muhteşem!” Polisiye dizinin üçüncü kitabı Şüpheli Bir Ölüm  İtalya’nın en büyük gazetelerinden Corriere della Sera’nın çok satanlar listesinde aylarca kaldı. Dedektif  Kati Hirşel,  Tango İstanbul’da yine İstanbul sokaklarında, yine çapraşık bir vakanın içinde. Arjantin’e göç eden dedesinin romanını yazan bir gazeteci, siyasetçilerle içli dışlı medya dünyası, cinsel fanteziler, şantajlar,  kasetler,  kamera kayıtları:  Esmahan Aykol  yeni kitabında kentin entrikalarını, sürprizlerini  ve derin ilişkilerini akıcı ve muzip bir dille anlatıyor. 290 sayfa boyunca Kati’nin koşturmacasına eğlenerek ayak uyduruyorsunuz.  Tango İstanbul, polisiye kurgusunda bir toplumsal hiciv. 

Esmahan Aykol’un, Kati’si geçen beş içinde çok değişmiş. Artık 50’sinde olgun bir kadın. Her ne kadar meraklı kişiliği ona rahat vermese, kendisini hep bir entrikanın içinde bulsa da belli ki huzuru ve dinginliği arıyor. Belki de bu yüzden Aykol, insafa gelerek bu romanda karşısına aradığı adamı çıkarıyor. Bakalım bir sonraki romanda Kati özlediği mutluluğa ve aşka kavuşabilecek mi? Kati’nin serüvenleri bizi aslımızla tanışmaya ve yüzleşmeye davet ediyor.