İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Akreditasyon Başarıları Sürüyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ), “Saygın Dünya Üniversitesi” olma yolunda başlattığı çalışmaların sonuçlarını almaya devam ediyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ), “Saygın Dünya Üniversitesi” olma yolunda başlattığı çalışmaların sonuçlarını almaya devam ediyor. 2018 yılından itibaren toplam 57 programı AQAS, AHPGS, PEARSON, ABET tarafından görevlendirilen uluslararası uzmanlar tarafından akredite edilen İGÜ, Türkiye’nin akredite edilmiş en fazla programına sahip üniversitesi oldu.

2002 yılında Almanya'da kurulan ve Avrupa Kalite Güvencesi Birliği üyesi olan AQAS, sağlık, sosyal bilimler gibi dallarda önemli bir yeri olan Alman merkezli AHPGS, İngilizce eğitim alanında uluslararası akreditasyon yapan PEARSON ve mühendislik fakültelerini denetleyen ABET tarafından akredite edilen İGÜ programları, böylelikle uluslararası alanda da kendisini kanıtladı.

İGÜ, bünyesine kattığı başarılı yerli ve yabancı akademisyenlerle dört fakülte (Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi), dört yüksekokul (Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu) ve iki meslek yüksekokulu(İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu) olarak önlisans ve lisans eğitimi vermektedir.

Aynı zamanda üç enstitüde, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü olarak onlarca yüksek lisans ve doktora programında lisansüstü eğitim de veren İGÜ, İstanbul’da yer alan kampüs alanında çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir.