İSMAİL GÜNEŞ'İN ADI WASHINGTON'DAKİ GAZETECİLER ANITINA YAZILDI!

Washington'daki Newseum Haber Müzesi'nde görev başında hayatını kaybeden 88 gazeteci anısına tören düzenlendi.

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterde bulunan ve helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren İHA muhabiri İsmail Güneş'in adı ABD'nin başkenti Washington'daki Gazeteciler Anıtı'na yazıldı.

İHA'dan İsmail Güneş ve Güney Marmara'da Yaşam Gazetesi'nden Cihan Hayırsevener'in isimleri Gazeteciler Anıtı'na yazıldı. Anıttaki yazıda İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş'in yaşamının son dakikalarına kadar çalıştığını ve düşen helikopterde yaşananları aktardığı yazıyor. Yazıda İsmail Güneş'in, "Sanırım helikopterdeki herkes öldü, ben de donmaya başlıyorum" sözlerine de yer verildi.

Christiane Amanpour İHA'ya verdiği röportajda, haber peşinde yaşamını yitiren İsmail Güneş ve Cihan Hayırsevener için, "İsmail ve Cihan'ın da aralarında bulunduğu ve bugün burada andığımız bütün gazeteciler bizim mesleğimizin aslanlarıdır. Hayatlarını tehlikeye atıp, son anlarına kadar bizlere gerçeği aktarmak için çabalamışlardır. Bunu ister kendi ülkelerinde yapmış olsunlar ister başka bir ülkede, zor durumda haber kovalamışlardır. Pek çok kişi gerçekleri, bağımsız kaynaklardan duymak istemiyorlar.Bilgi birçok farklı kaynağın kontrolünde. İşte bu nedenle sizin meslektaşlarınız gibiler gerçeğin de peşinde koşarak, bu iste çığır açanlardır, toplumu ayakta tutanlardır. Meslektaşları olarak baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Tek söyleyebileceğim, 'Göz göre göre hayatlarını kaybettiler" dedi.

Newseum Haber Müzesi'ndeki hatıra duvarına 1837 ile 2009 yılları arasında, görev başında hayatını kaybeden 2007 gazetecinin isminin bulunduğu anıtta, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu ve Hrant Dink gibi Türkiye'den gazeteciler de anılıyor.

Mehtap Çolak-Washington/İHA