İki aşamalı başörtüsü-referandum planı ortaya çıktı! ‘Meral Akşener ‘ortaklaşma’ peşinde…’

Meral Akşener’in, CHP’nin gündeme getirmesiyle başlayan başörtüsü düzenlemesi tartışmalarına ilişkin olarak “iki aşamalı planı olduğu” ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarlarından Aytunç Erkin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı’ndaki ortağı CHP’nin gündeme getirmesiyle başlayan başörtüsü düzenlemesi tartışmalarına ilişkin olarak “iki aşamalı planı olduğunu” yazdı. Erkin’in İYİ Parti kaynaklarından aktardığına göre Akşener, kaygı duydukları kısımların maddeden çıkartılmasını, CHP’nin de desteğiyle bu konu hakkında referanduma gidilmemesini istiyor.

Aytunç Erkin’in bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Akşener'in iki aşamalı “başörtüsü-Anayasa” planı şöyle anlatılıyor:

“AKP'nin bu oyununu bozacak ortaklaşmayı sağlamak. Çarşaf- burka-cübbe kaygılarının giderilmesiyle birlikte AKP'nin elinden bu kozun geri alınması! Ve böylece referandum riskini önlemek. Çünkü… CHP'nin de desteğiyle referandum tartışması sona erecek. Ancak… Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa'ya göre yetkileri konuşuluyor. Anayasa'nın 175. maddesinin 5'inci fıkrasına göre, ‘Meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu ile kabul edilen Anayasa değişikliğine ilişkin kanun veya gerekli görülen maddeleri Cumhurbaşkanı tarafından halkoyuna sunulabilir’ deniyor. İşte, tam da bu noktada olası haziran seçimlerinde (cumhurbaşkanlığı) referandum sandığı da gündeme gelebilir. İYİ Parti, 400 oyla kabul edilmiş Anayasa değişikliğinin ‘referanduma götürülmesiyle’ iktidarın elindeki kozun alınabileceğini düşünüyor. Buna göre; ‘Meclis'in kabul ettiği maddeler -başörtüsü- AKP tarafından seçim malzemesi yapılıyor’ söylemiyle halka gidilebilir bakışı hakim.”