İGC'DEN 66'NCI YILINDA ÇİFTE KUTLAMA!

Türkiye'nin en köklü ve etkin basın meslek örgütlerinden biri olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti, geleneksel kuruluş yıldönümü kutlamalarında bu yıl çifte heyecan yaşadı.

28 Temmuz 1946 tarihinde kurulan İzmir Gazeteciler Cemiyeti kuruluşunun 66’ncı yılı kutlamalarını aynı gün yayın hayatına başlayan günlük gazete 9 Eylül’le taçlandırdı.
Cemiyetin 66’ncı yılı ve gazetenin yayın hayatına başlaması nedeniyle geniş katılımlı bir kokteyl düzenlendi. İzmir Sanat’ta gerçekleştirilen kokteyle İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün’ün yanı sıra, milletvekilleri, belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, gazete sahipleri ve temsilcileri, Anadolu’dan gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) üyesi Cemiyet Başkanları, TGF yönetim kurulu, İGC üyesi gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı. 

TARİHİ BİR GÜN
Bugünün Cemiyet tarihinde çok önemli bir gün olduğunu ve çifte mutluluk yaşadıklarını belirten Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, “Türkiye'de 1946 yılında kurulan üç gazeteciler cemiyetinden Ankara Gazeteciler Cemiyeti 24 Saat Gazetesi'ni 33 yıldır, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de Bizim Gazete'yi 18 yıldır yayınlıyor. İzmir için geç kalınmış olsa da yönetim kurulu olarak bu önemli kararı aldık ve 9 Eylül Gazetesi’nin ilk sayısını 28 Temmuz’da yayınladık.
Biz çok geniş bir aileyiz. Gazeteciler Cemiyeti'nin asli görevlerinden biri de üyelerinin, gazetecilerin hakkına hukukuna sahip çıkmak ve mesleğimize katkı koymaktır. Bu gazete ile mesleğimize ve meslektaşlarımıza artı değer katacağımıza inanıyorum. Güçlü ve dinamik bir ekiple özverili bir çalışma sonucu hazırlanan gazetemiz Türk ve İzmir basınına hayırlı olsun” diye konuştu.
Başkan Sertel'in Cemiyet faaliyetleri ve gazetenin hedefleri hakkında bilgi verdiği konuşmasının ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeliğinde 50 yılı dolduran 8 usta gazeteciye Hasan Tahsin heykeli ve üyelik fişleri takdim edildi. Gecede Cemiyete 1960 ve 1961 yıllarında üye olan Çetin Gürel, Gündoğan Kaplan, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Şerif Mehmet Salım, Türkmen Parlak, Muammer Yüksel, Erkin Usman ve Erdoğan Örnek'e ödül verildi. Daha sonra İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve 9 Eylül Gazetesi için özel hazırlanan pasta kesildi.