İçişleri Bakanlığı kimliğini açıkladı! Ankara’daki terör saldırısına dair yeni gelişme…

İçişleri Bakanlığı, "Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden diğerinin de BTÖ (PKK/KCK) üyesi Özkan Şahin olduğu tespit edilmiştir" açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanlığı, 2 Ekim'de bakanlığın önündeki terör saldırısına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakanlık, terör saldırısını gerçekleştirenlerden ikincisinin 'terör örgütü PKK/KCK üyesi Özkan Şahin olduğunun' belirlendiğini bildirdi.

Bakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

"01.10.2023 tarihinde Bakanlığımıza yönelik 2 terörist tarafından düzenlenen hain saldırı girişimi, kahraman polislerimizin anında karşılık vermeleri neticesinde engellenmiş ve teröristler etkisiz hale getirilmişti.

Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden birinin BTÖ (PKK/KCK) üyesi Kanivar Erdal kod adlı Hasan Oğuz olduğu tespit edilmişti.

Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerden diğerinin de BTÖ (PKK/KCK) üyesi Özkan Şahin olduğu tespit edilmiştir.

Güvenlik birimlerimizce başlatılan soruşturma devam etmektedir. Son terörist etkisiz hale getirilinceye dek terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir."