Hıncal Uluç'tan "seyircili" derbi ihbarı: Ne bekliyorsunuz Sayın Savcım, kan dökülmesini mi?

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, bugünkü yazısında Fenerbahçe-Galatasaray maçında sahaya seyirci alınması konusuna değindi.

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, stada seyirci alınmasını 6222 Özel Savcılığı'na ihbar ederek, "6222'nin işlediğini göstermek için ne bekliyorsunuz Sayın Savcım, kan dökülmesini mi" dedi.

Uluç, "6 Şubat 2021 Cumartesi günü öğleden sonra ve akşam saatlerinde, yani bu devletin 'Sokağa çıkma yasağı' ilan ettiği hafta sonu gününde, yüzlerce, bazı tespitlere göre 3 bine yakın insan Bağdat Caddesi'nde yürüyerek, yani yasağı hiçe sayarak Fenerbahçe Stadı'na girdiler. Görüntüleri hem stat dışındaki, hem de içindeki onlarca güvenlik kamerasında kayıtlıdır. Bu insanlar gene devlet tarafından halka yasaklanmış tribünlere oturdular. Maç öncesi Galatasaray takımı ısınmak için sahaya çıktığında, başta Teknik Direktör Fatih Terim ve kaptan Arda Turan olmak üzere, isimle haykırarak, anne, eş ve kız kardeşlerine 'sinkaflı' küfürler ettiler. Bu küfürler de stat kameralarında kayıtlı olmalı. Kaldı ki Spor Bakanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı da Şeref Tribünü'nde idiler. Onların da şahitliği geçerli.. Bugün 16 Şubat.. Aradan tam 10 gün geçti.. Ama 6222 Özel Savcılığı'ndan kamuoyuna tek satır açıklama yapılmadı" dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...