Hıncal Uluç'tan Bakan Soylu'ya sert tepki: Bana cevap verilmemesi için emir mi verdiniz?

Sabah yazarı Hıncal Uluç, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken mekanı açtırarak parti yapan "şımarık hanımlar"la ilgili şikayetine İstanbul Emniyeti'nden yanıt alamadığını iddia etti.

"Şımarık hanımlar Cihangir'de partiler yapıp, Bebek sahilinde dolaşıp, parklarda pahalı köpeklerini gezdirirken, gecekonduda analar, baba artık para getiremediği için çocuklarını suyuna tiritlerle doyurmaya devam etmezler mi?" diye soran Uluç, "Düzene, kurala uyan gerzek.. Devleti ve onun Başkanını hiçe sayanlar serbestken, nasıl olacak bu iş İçişleri Bakanım?" ifadelerini kullandı.

Uluç'un yazısının satır başları şöyle:

Bunların resimleri, haberleri her gazetede çıktığı halde, "Devlet" ortada görünmeyince, teşvik oluyor, yenileri de azıyor, ortaya çıkıyor..
İşte dün "Salı, saat 10.20" yazımı yazdığım saatlerde, hem de pek sevdiğim ve oyunculuğunu hep övdüğüm (Okurlar bilir) Farah Zeynep Abdullah, Levent Parkı'nda maskesiz dolaşırken görülmüş, resimleri de çekilmiş..
Ortaköy'den Sarıyer'e sokağa çıkma yasağı olan hafta sonunda sahil yolunda yürüyenler tonla.. Onların da resimleri yayınlandı.. O resimlerde de görünmeyen tek kişi polis..
Göreve geldiği gün bana "Polis kritik bölgelerde hep görünecek" diyen Zafer Aktaş müdürüm, Cumhurbaşkanı'nın "Kurallara mutlak uyun" demesinin ardından ilk hafta sonunda kuralların böyle çiğnenmesine seyirci kalıyor.
Nerde Devlet Başkanı'nın talimatlarına uyulup uyulmadığını denetleyecek ve uyulmasını sağlayacak polis?.
Herkesin yaptığı yanına kâr kalırsa, kâr kaldığını da herkes görür, bilirse, Devlet Başkanı'nın sözü bile böyle rahat çiğnenirse, bu ülkede salgın azalır mı?.
Yasaklar yumuşar mı?.
Şımarık hanımlar Cihangir'de partiler yapıp, Bebek sahilinde dolaşıp, parklarda pahalı köpeklerini gezdirirken, gecekonduda analar, baba artık para getiremediği için çocuklarını suyuna tiritlerle doyurmaya devam etmezler mi?.
İçişleri Bakanım Süleyman Soylu?.
Devletin bizzat Devlet Başkanı tarafından her kanalda bir saat anlattığı, sebebini izah ettiği kuralları hiçe saymak hem de herkesin gözleri önünde umursamamak serbestken ve sizin polisiniz "Erkekliğin onda dokuzu kaçmak, biri hiç görünmemek"i oynarken, bu salgın nasıl azalacak, hayatımıza birazcık yumuşama nasıl girecek, söyler misiniz?.
Düzene, kurala uyan gerzek.. Devleti ve onun Başkanını hiçe sayanlar serbestken, nasıl olacak bu iş İçişleri Bakanım?."