Habertürk'ten ayrılan usta gazeteci Cumhuriyet'te! Peki hangi görevi yürütecek? Medyaradar açıklıyor!

Gazete Habertürk ile bir süre önce yollarını ayıran yılların deneyimli gazetecisi Cumhuriyet Gazetesi ile anlaştı.

Genel Yayın Yönetmenliği'ne gazetenin köşe yazarı Can Dündar'ın, Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı'na ise Tahir Özyurtseven'in atanmasının ardından Cumhuriyet Gazetesi'nde start alan yeniden yapılanma sürüyor.

Cumhuriyet Gazetesi'ne bugün yılların deneyimli bir ismi daha katıldı.

Bir süre önce Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığı görevinden ayrılan Doğan Satmış Cumhuriyet ile anlaştı.

Satmış Cumhuriyet Gazetesi'nde Yazı İşleri Koordinatörlüğü görevini yürütecek. 


Doğan Satmış Kimdir?

Doğan Satmış, öğrenciyken 1981′de Anadolu Ajansı’nda muhabir olarak gazeteciliğe başladı. Günaydın (1986-1989) ve Bugün (1989) gazetelerinde de görev yaptı.

Hürriyet’te 1989′da Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak göreve başladı. 17 yıl çalıştı. Gazetenin ilk Okur Temsilcisi (Ombudsman) oldu ve bu görevi 5 yıl sürdürdü.

Dünya Ombudsmanlar Birliği Derneği üyeliğinde bulundu.

2006′da Sabah Gazetesi’ne Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak geçti.

2009′da Habertürk Gazetesi’nin kuruluşunda çalıştı, bir süre günlük köşe yazıları kaleme aldı, o tarihten itibaren bu gazetenin Genel Yayın Yönetmen Yardımcılığını sürdürüyordu.

2002′de araştırma dalında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti başarı ödülü aldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nda iki dönem görev yaptı.

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Türkiye Komitesi’nde üye. “Gelecekte Biryerlerde 21. Yüzyıla Yansımalar” adlı kitabı 2006′da yayınlandı.

MEDYARADAR/ÖZEL