Güneş'ten Ahmet Hakan için olay manşet: Sen Allah mısın ey alçak?

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile işadamı Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Star ve Akşam gazeteleri arasındaki polemik kızıştı.

Güneş gazetesi Ahmet Hakan'ın 5 yıl önce köşesinde şehitler için yazdığı tarifi manşetine taşıyarak, "Sen Allah mısın ey alçak?" başlığını attı.

Amansız kavga Güneş'in bugünkü manşetiyle iyice şiddetlendi. Kanal 7'den eski mesai arkadaşı Turgay Güler yönetimindeki Güneş, savaş baltalarını manşetten salladı.

Önceki gün "Teröre destekle yargılanacaksın" manşeti atan Güneş gazetesi, hedefindeki ismi HDP'yi şirin göstermek ve Demirtaş'ı parlatmakla suçlamıştı. Suçlamalar karşısında çileden çıkan Hakan, dünkü köşesinde "cinayeti gördüm katilimi tanıyorum" diye yazmıştı.

Ahmet Hakan'ın tepkisine Güneş'in yanıtı gecikmedi. "Sen Allah mısın ey alçak?" manşetiyle okurların karşısına çıkan gazete, haberin spotunda "PKK'ya ve HDP'ye arka çıkıp her fırsatta savunuculuğunu yapan Ahmet Hakan'ın, vatan savunmasında şehit düşen askerlere ise "Onlar maaş aldıklan için şehit olmaz" diyerek alçakça saldırdığı ortaya çıktı." ifadelerine yer verdi.

"SEN Mİ KARAR VERECEKSİN EY ALÇAK?"

Yine manşet balığın yanında yayınlanan yazıda Ahmet Hakan'a seslenen gazete "Kendisinin oruç tutup tutmadığı ile ilgili tartışmalara ilişkin "Sen Allah mısın ey alçak" diye köşe yazısı yazan Ahmet Hakan, "Maaş alan askerler şehitlik mertebesine ulaşamaz" diyor. Biz de Ahmet Hakan'ın uslubu ile soruyoruz. Bir askerin şehit olup olmadığına sen mi karar vereceksin ey alçak?" diye yazıldı.

AHMET HAKAN'IN ŞEHİT TARİFİ

Akşam grubunun hedefindeki isim olan Ahmet Hakan, 5 yıl önce 18 tarihli köşe yazısında ne yazmıştı? Kişisel sözlük bölüm başlığı altında Şehit'in tarifini yapan Hakan, böyle yazmıştı:
ŞEHİT: "Maaş alan askerlerin savunma yaparken öldürüldüklerinde ulaşmaları mümkün olmayan mertebe..."

AHMET HAKAN'IN TEKNEDE ORUÇ YERKEN GÖRÜNTÜLENMESİ DE OLAY OLMUŞTU

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ve Doğan medyasının tepe isimlerinin Ramazan ayında Ege denizindeki tekne sefası çok konuşulmuştu.
Takvim, Hakan'ı Muğla Datça'daki bir koyda Doğan Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın teknesinde görüntülemişti. Takvim'in manşetine taşınan Ahmet Hakan, ertesi günkü köşesinde "Varsın tek kusurumuz iki gün oruç tutmamak olsun" diye yazmıştı.