FLAŞ...GENEL MÜDÜR DİNÇ ÜNER'İN KIZI ECE ÜNER, CNNTÜRK'ÜN HABER SPİKERİ OLDU!..

Çiğdem Anad´ın CNNTürk'ten ayrılmasından sonra başlayan operasyonlara bir yenisi eklendi.Çiğdem Anad istemediği için spor spikerliği yapan Genel Müdür Dinç Üner'in kızı Ece Üner bu sabah haber spikeri olarak ekranlara çıktı.

Ece Üner 1981, İstanbul doğumlu. Koç Lisesi ve ardından Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü´nden mezun oldu. Paris Sorbonne Üniversitesi´nde Fransızca dil eğitimi ve Brüksel´de Avrupa Birliği konusunda eğitim aldı. DİALOG Spikerlik ve Sunuculuk okulunu dönem birincisi olarak bitirdi. Kısa bir süre Star TV´de muhabirlik yapan Ece Üner 2006 yılı Mayıs ayından itibaren CNN TÜRK Spor Departmanı´nda görev yapıyordu.

Ece Üner Irak Savaşı sırasında NTV Haber Merkezi´nde çeviri ve haberler yaptı. 2002´den 2006 Ocak ayına kadar NTV muhabiri olarak diplomasi ve ekonomi alanlarında yoğunlaştı. Aralarında İran ve İsrail Meclis Başkanları, İran İçişleri Bakanı, Çek Cumhurbaşkanı, Amerikan Savunma Bakanlığı Başdanışmanı Richard Perle, Bill Clinton´ın Başdanışmanı Richard Holbroke, Amerika´nın Türkiye Büyükelçileri, İngiliz, Rus, Fransız ve Alman devlet bakanlarının da bulunduğu birçok üst düzey devlet adamıyla özel röportajlar yaptı.

Formula 1 Bahreyn Pisti´nden haberler yaptı. 2005 Ağustos ayında İstanbul´da koşulan Formula 1 Grand Prix´ine gazeteci olarak yaptığı katkılardan dolayı bir plaketle ödüllendirildi.

10 yıl boyunca atletizmle uğraşan Üner´in, 1500-3000-5000 metrelerde İstanbul ve Türkiye dereceleri bulunmaktadır.

Ece Üner çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor. Ayrıca Medya Ekonomisi, Dünya Medyası, Medya Tarihi ve Küresel İletişim üzerine yazıları ve tezleri bulunmaktadır.