FAKİRLİK EDEBİYATI İŞE YARADI! MERYEM UZERLİ'YE MUHTEŞEM ZAM!

Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan karakterine can veren isim olan Meryem Uzerli, sosyal medya üzerinden yaptığı sitemle yapım şirketinden zam almayı başardı

Genç oyuncu Meryem Uzerli, bir süre önce Instagram hesabı üzerinden kendisine zengin diyenlere karşı yazdıkları ile dikkat çekmiş, hatta fakir olduğunu söylemişti. Çok çalıştığını ancak az kazandığını dile getiren Meryem Uzerli, bölüm başına 20 bin TL alıyordu. Ayda 80 bin TL kazanmasına rağmen, bu ücreti çalışmasına karşılık yeterli bulmadığına yönelik açıklamalar yapan Meryem Uzerli, gelecek sezon için zammı kapmayı başardı.

Muhteşem Yüzyıl isimli dizide rol almak için ülkemize gelen genç oyuncu Meryem Uzerli, dizinin en başında bölüm için 5 bin TL alarak çalışıyordu. Şimdilerde ise gelirini bir hayli arttırdı. Buna rağmen yeterli görmeyen Meryem Uzerli, takipçilerinin çok para kazanıyorsun şeklindeki yorumları üzerine "Acayip kazanıyorsun, tabii ki çalışacaksın’ diyor. Oyuncuyuz, zengin değiliz. Dizimiz dünyada gösteriliyor. Hiçbir ülke için para almıyoruz. Kimse bize para vermiyor", şeklinde yazdığı yorumlar ile dikkat çekti. Adeta bir fakir edebiyatı yapan genç oyuncu, sosyal medyadaki siteminin ardından, Muhteşem Yüzyıl’ın yapımcısı Timur Savcı’dan zam almayı başardı. Bölüm başına aldığı ücreti neredeyse 2 katına çıkartan Meryem Uzerli, istediğini de elde etti.

İddialara göre gelecek sezon için Meryem Uzerli ile olan sözleşmesini yenileyen Timur Savcı, genç oyuncunun beklentisini de gerçekleştirdi. Bölüm başına 20 bin TL alan Meryem Uzerli, gelecek sezon 35 bin TL ile çalışmaya başlayacak. Ücretine neredeyse 2 katı zam yapılan genç oyuncu, artık fakirlik edebiyatını da bir kenara bırakacak gibi gözüküyor.