EVİMİZDE ÖZAL KAVGASI VARDI! RASİM OZAN, OT'A KONUŞTU!

Ot Dergisi, Turgut Özal'ın ölümünün 20. yıldönümünde Özal iktidardayken çocuk yaşta olan ünlülere “Turgut Özal deyince aklınıza ne geliyor” diye sordu.

Rasim Ozan’dan Nihat Doğan’a birbirinden ünlü simadan ilginç yorumlar aldı.
 
İşte o yorumlar:
 
RASİM OZAN KÜTAHYALI

Küçüklüğümde, bizim aile Özal muhalifi bir aileydi. Özal’a çok kızarlardı. Ablamın eşi, eniştemin ailesi ise sıkı Özalcı’ydı. Evde büyük kavgalar yaşanırdı. Babam ziraat yüksek mühendisi, annem matematik öğretmeniydi. O klasik devlet geleneğine, sıkı sıkı Kemalist geleneğe bağlılardı. Sonradan 15-16 yaşlarımda siyasi bilincim oturmaya başladığında, Özal’ın Kemalist statükocu durumu delmesi ve parçalamasının çok yararlı bir şey olduğu kanaatine vardım. Özal, bir liberal demokrat değildi ama pragmatik ve zeki bir adamdı.
 
Türkiye’yi, o dönemin evrensel standartlarına adapte etmeye çalışıyordu. Bugünden bakıldığında süreç tamamen Özal dönemi, Türkiye’nin üzerine giydiği deli gömleğinden kurtulduğu dönemdir. Kız istemelerde, gelip gitmelerde büyük tartışmalar çıkardı eniştemin babası ve abisi ile babam arasında. Ben de maç izler gibi bu tartışmayı izlerdim.
 
NİHAT DOĞAN