Evden Çıkmadan Dünyayı Gezebileceğiniz 7 Seyahat Kitabı Önerisi

Evden Çıkmadan Dünyayı Gezebileceğiniz 7 Seyahat Kitabı Önerisi

Sağlığımız için evde kaldığımız bu günlerde yapılacak en güzel şey bol bol kitap okumak. Online uçak bileti sitesi Turna.com, seyahat severlere ilham verecek bir kitap listesi hazırladı. Seyahat edebiyatının önemli eserleri ile birlikte bir solukta bitirilecek romanların bir arada olduğu kitap önerilerinden oluşan bu listenin ortak noktası ise yollarda geçmeleri.

Bir uçak bileti alıp yeniden özgürce gezip keşfedeceğimiz günler yakın, siz bu süre içerisinde bol bol kitap okuyarak evde kalın!

1- Seyâhatnâme – Evliya Çelebi

2- İtalya Seyahati – Johann Wolfrang Von Goethe 

Alman edebiyatının önde gelen ismi Goethe, hayallerini süsleyen İtalya seyahatine çıkar. Gezdiklerini, gördüklerini ve kişisel dönüşümünü otobiyografik şekilde anlattığı bu ilgi çekici kitabı okurken İtalya’ya ve Goethe’ye bir kez daha hayran kalacaksınız.

3- Seyahat Sanatı – Alain de Botton 

Seyahat etmenin ruhu iyileştiren bir ritüel olduğunu anlattığı Seyahat Sanatı kitabında, farklı yazarlar ile farklı seyahatleri ele alan Alain de Botton, seyahat etmek ile ilgili size bambaşka bir bakış açısı kazandıracak. Bu kitabı okuduktan sonra yurtdışı uçak bileti almak bile size terapi gibi gelecek.

4- 80 Günde Dünya Turu – Jules Verne

Çocukluk döneminin ilham verici kitaplarından biri olan Jules Verne’in 80 Günde Dünya Turu, İngiliz zengin Phileas Fougg’un iddia üzerine dünyanın çevresini 80 günde dolaşmasını anlatır. 80 Günde Dünya Turu, çocukken bu kitabı okumayanlar için oldukça keyifli bir öneri, çocuğunuz için de ilham verici bir kitap okuma aktivitesi olacak.

5- Motosiklet Günlükleri – Ernesto Che Guevara

1950’lerde, arkadaşı Alberto Granado ile birlikte ilk defa motosiklet ile çıktıkları Güney Amerika yolculuklarını günlüklere döken Che Guevara’nın günlüklerinden derlenen Motosiklet Günlükleri kitabı, Güney Amerika’nın gerçekleriyle yüzleşen iki genç adamın yolculuk serüvenini anlatıyor.

6- Bir Dinozorun Gezileri – Mina Urgan

Mina Urgan’ın keyifli kaleminden çıkan Bir Dinozorun Gezileri kitabı, yazarın çok para harcamadan  -kendi tabiriyle dinozorca- çıktığı dünya seyahatini anlatıyor. Mina Urgan’ın seyahati boyunca tanıştığı insanları, yaşadıklarını okurken sürekli gülümseyeceksiniz.

7- Evsiz Bir Göçebe Kadar Özgür – Paivi Kannisto

Sırt çantalı gezginlerin dikkatini çekecek bu kitap, Paivi Kannisto ve eşi Santeri Kannisto’nun kurulu düzenlerinde her şeyi arkalarında bırakıp yollara adeta bir göçebe gibi düşmelerinin hikayesini anlatıyor. Gezgin olmak isteyenlerin kafalarındaki tüm sorulara cevap bulabileceği Evsiz Bir Göçebe Kadar Özgür kitabı, okuyucularına ilham ve cesaret aşılıyor.

Turna.com Hakkında:

2014 yılında Dr. Kadir Kırmızı öncülüğünde kurulan Turna.com, online uçak bileti sektöründe, yenilikçi teknolojileri ve kullanıcı deneyimi ile ön plana çıkmaktadır. AR-GE çalışmaları ile birlikte Yıldız Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren Turna.com’un sektörün teknoloji lideri olmasının başlıca nedeni, kullanıcı deneyimini mükemmelleştiren yenilikler üretmesidir. Turna.com, Akıllı Uçuş Arama Teknolojisi, Online Değişiklik/İptal Hizmeti, Uçuş Fiyat Grafiği gibi özellikleriyle kullanıcılarına uçak bileti satın alırken kusursuz bir müşteri deneyimi yaşatmayı amaçlamaktadır.