Erdoğan'ın konuşması sırasında komutanların hareketleri olay oldu! Muhalefetten tepki yağdı

Türk Silahlı Kuvvetleri komutanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kapı kapı dolaşıp yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor" diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığı konuşmasını alkışladı. Büyük tartışma yaratan görüntülere muhalefetin tepkisi sert oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi'nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'nde konuştu. Törende Erdoğan'ı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever karşıladı.

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

KOMUTANLAR ALKIŞLADI, MUHALEFET TEPKİLİ

Törendeki TSK komutanları ise Erdoğan'ın bu sözlerini alkışladı. O anlar kameralara yansıdı. Kısa sürede büyük yankı uyandıran görüntülerle ilgili muhalefet cephesinden ilk tepki CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan geldi.

"SİZ, SİYASİ BİR PARTİNİN MENSUPLARI DEĞİLSİNİZ"

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği konuşmanın TSK komutanları tarafından alkışlanmasına tepki gösteren Özkoç, "Yazık. Ne noktaya geldi Türkiye. Siz Türkiye Cumhuriyeti'nin komutanlarısınız, Tayyip Erdoğan'ın değil. Siz bir siyasi partinin mensupları değilsiniz. Beni, milletimizi temsil ediyorsunuz. Çocuklarımızı gönderdiğimiz ocağı temsil ediyorsunuz. Bir siyasi parti liderinin yalanlarını alkışlayacak duruma ne zaman geldiniz?" dedi.