Erdoğan’ın katıldığı törende ilginç anlar; “Sabote etmek isteyenlere..."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın katıldığı milli helikopter motoru töreninde ilginç anlar yaşandı. Erdoğan’ın konuşmasının ardından motorun çalıştırılması beklenirken TEİ Genel Müdürü Mahmut Akşit'in "Töreni sabote etmek isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz" dediği duyuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk milli helikopter motoru TEİ-TS1400’ün teslimi ve tasarım merkezi açılış törenine Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantı ile katıldı.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından motorun çalıştırılması beklenirken TEİ Genel Müdürü Mahmut Akşit’in “Töreni sabote etmek isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz” dediği duyuldu. Akşit, motorun üzerindeki örtünün kaldırılmasının ardından test ekibini “İşinizi düzgün yapın” diyerek canlı yayına çağırdı.

Daha sonra motorun çalıştırıldığı görüntü ekrana yansıtıldı. Alanda bulunanlar tesisin açılışını yaptıktan sonra Erdoğan “Makasları bugünün anısına evinizde saklayın” dedi.

İşte o anlarda yaşanan diyaloglar:

Erdoğan: “Hulusi bey (Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar) hazır mıyız?”

Akşit: “Motor çalışıyor efendim. Töreni sabote etmek isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz.”

Akar: “Sayın Cumhurbaşkanım Eskişehir'den tüm arkadaşlarımızla beraber saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olun. Zatı alinizin liderliğinde, önderliğinde, desteğinde bugünlere gelindi. Çok şükür büyük bir gururla, büyük bir iftiharla şu anda motorumuzu açıyoruz.”

Erdoğan: “Buyurun. Hayırlı olsun. Ya Allah Bismillah.”

Akşit: “Sayın Cumhurbaşkanım motor test ekibini tekrar canlı yayında görmek istiyoruz, lütfen. Bu şirketi Cumhurbaşkanlığı önerdi bize, işinizi düzgün yapın. Ben uzun yıllar boyunca gece-gündüz demeden bu motorun çalışmasında, defalarca engelleme girişimlerini geçerek başaran bu ekibimizin alın terini şu anda burada sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda TEİ'ye teslim etmekten büyük gurur duyuyorum.

NELER YAŞANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Savunma sanayiyle ilgili haberleriyle bilinen Türk Teknolojisi isimli yayın organı, törende yaşanan olayın sebebini aktardı. Buna göre törende görevli prodüksiyon ekibi motorun sesini canlı yayına vermediler ve "motor çalışmıyor" söylemlerinde bulundular. Bunun üzerine Akşit, "Töreni sabote etmek isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz" dedi. 

Türk Teknolojisi, törenin farklı bir açıdan çekilmiş videosunu da paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"TS-1400 motoru test yayını sırasında yaşanan sabotaj anı.
Prodüksiyon ekibindekiler canlı yayında 'motor çalışmıyor' gibi söylemlerde bulunup motorun sesini canlı yayına tam vermiyor ardından, Mahmut Akşit ise 'Töreni sabote etmek isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz' diyor."