Elektrik Tedarikçi Şirketi Değişiminde Neler Değişir?

Elektrik şirketi değiştirme, serbest tüketicinin ikili anlaşma karşılığında farklı bir tedarikçiden elektrik alması demektir.

Elektrik şirketi değiştirme, serbest tüketicinin ikili anlaşma karşılığında farklı bir tedarikçiden elektrik alması demektir. Elektrik tedarikçisini değiştirmek isteyen tüketiciler tedarikçi değişikliği sırasında nelerin değişip değişmediğini sorgulamaktadırlar. Buna bağlı olarak elektrik tedarikçi değişikliğinde değişikliğe uğrayan faktörleri sıralayalım.

  • İndirim ve zamlar: Ulusal elektrik fiyatları EPDK tarafından düzenlenmektedir. Elektrik tarifeleri her üç ayda bir güncellenmektedir. Elektrik tedarikçi değişiminin yapılmasına bağlı olarak yapılan güncellemeler enerji birim fiyatını etkilememektedir. Tedarikçi talebine yönelen serbest elektrik tüketicileri elektriği piyasaya fiyatından kullanmaktadırlar. Piyasa elektrik fiyatı piyasanın arz ve talepleri doğrultusunda belirlenmektedir. Buna bağlı olarak serbest elektrik tüketicisinin anlaşmış olduğu fiyat EPDK tarafından uygulanan zamlara göre değişmemektedir.
  • Birim enerji fiyatı: Elektrik tedarikçi şirketinin değiştirilmesi halinde birim enerji fiyatını anlaşma sağlanan tedarikçi şirket tarafından belirlenmektedir. Buna bağlı olarak devlet tarafından belirlenen birim enerji fiyatının alt ya da üst limitinde bir ücret ödenebilir. Bu konuda http://encazip.com/ üzerinde yer alan indirimli tedarikçi şirketlerin birim enerji fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.
  • Müşteri hizmetleri: Elektrik tedarikçi değişikliği yapan elektrik kullanıcısının daha önce hizmet almış olduğu firma ile herhangi bir ilişkisi kalmamaktadır. Buna bağlı olarak elektrik tüketicisi tarife, fatura ve abonelik işlemleri ile ilgili hizmetleri yeni elektrik tedarikçisi tarafından almaktadır. Tedarikçi değişikliği sırasında tercih yaparken müşteri hizmetleri, firmanın vermiş olduğu hizmet kalitesi çok önemlidir.