ELAZIĞSPOR-DENİZLİSPOR MAÇI HEM TÜRKÇE, HEM KÜRTÇE YAYINLANIYOR!

Yeşil sahalardaki futbol heyecanı 2. haftasında devam ediyor. TRT 6 lig maçlarını hem Kürtçe hem Türkçe ekranlarınıza getiriyor.

Bank Asya 1. Ligi’nde bu hafta Elazığ’da Cumartesi günü saat 18:00’da oynanacak ELAZIĞSPOR-DENİZLİSPOR karşılaşması, TRT 6’dan canlı olarak ekrana gelecek. TRT, Kürtçe bilmeyen taraftarların mağdur olmaması için; TRT 6, kanalının Bank Asya 1. Liginde her hafta ekrana getirdiği canlı maç yayınlarını, çift dilli olarak gerçekleştiriyor. Her maçta 2 spiker görevlendiren TRT 6, ELAZIĞSPOR-DENİZLİSPOR maçını da hem Türkçe hem de Kürtçe anlatımı ile ekrana getirecek.


ELAZIĞSPOR-DENİZLİSPOR maçını Türkçe anlatımıyla TRT 6 ekranlarından izlemek isteyen taraftarlar; uydu kumandalarının dil seçeneğine basarak, TUR veya TRK seçeneğini (Türkçeyi) seçik okey tuşuna basmaları yeterli olacak. Çift dil uygulaması TÜRKSAT, DİGİTÜRK ve D-SMART platformlarında da uygulanıyor. Maçı canlı yayınla Türkçe izlemek isteyen izleyicilerin yapması gereken, sadece uydu (Türksat-D Smart-Digitürk) kumandalarının dil tuşuna basarak dil seçeneğini Türkçe’ye ayarlamaları.
 
TRT 6 yayınları; Türksat uydusu (frekans: 12.685  H  5/6  sembol 30000) üzerinden, Digitürk 58. ve D smart 104. kanaldan izleyiciye ulaşıyor.