Dünya medyasının merceğindeki gazeteci kim?

Köşesinde önce o yazıyor, sonra dünya medyası onun yazdıklarını alıp yayınlıyor. Yabancı medyanın yakın takibindeki köşe yazarı kim?

Yabancı gazeteler ve televizyonlar Türkiye’deki bir ekonomi yazarını yakından takip ediyor. O yazarın haberlerini alıp kaynak göstererek kullanıyorlar. 

En son Rusya'nın ünlü haber kanalı NTV’de haberi kaynak gösterilerek yayınlanan o ekonomi yazarının haberlerini CNN, NYTimes, Daily Mail, Fox, ABC, New York Times, İngiliz Daily Mail, Reuters, Çinli South China Morning Post gibi ünlü medya kuruluşları da alıp kullanıyor.

RUSLAR DA ONU TAKİP EDİYOR

Son olarak geçtiğimiz hafta Kerim Ülker’in kaleme aldığı  “Rus Inter Rao, Akkuyu’dan çekildi” haberi Rusya’nın en ünlü televizyon kanalı NTV’nin ana haber bülteninde yer aldı. 

Dünya Gazetesi’nin haftasonu yayını olan Dünya Artı’da yer alan o haberi kupürüyle veren Rus televizyonunda yer alan haber, geçtiğimiz hafta birçok yabancı basında da yer almıştı. Almanya’dan Yunanistan’a birçok ülkede yayın yapan medya kuruluşları kendi dillerinde yine bu habere atıfta bulunmuştu.

SUUDİ AMBARGOSUNU İLK O YAZDI 

Daha önce de Ülker, Suudi Arabistan’ın Türkiye’ye uyguladığı ambargoyu ilk kez Dünya Gazetesi’nde yazmış, ardından haber Financial Times, Reuters, New York Times gibi dünyaca ünlü gazete ve ajanslarda kendine yer bulmuştu. 

O YAZIYOR DİĞERLERİ ALIP KULLANIYOR

Ülker’in temmuz ayında yazdığı “Cruise gemilerinin Türkiye’ye söküme geliyor” başlıklı yazısı da Dünya Gazetesi’nde yer almış, sonrasında da dünyaca ünlü televizyon kanalı ve gazeteleri ABD’li CNN International, Fox, ABC, New York Times, İngiliz Daily Mail, Reuters, Çinli South China Morning Post gibi yayınlarda da kendine yer bulmuştu.

Ödüllü gazeteci haberlerinin dünya medyasında yer almasının mutluluğunu sosyal medyadan paylaştı: