Duayen gazeteci Mustafa Holoğlu'nun şiirleri kitap oldu: Sevdam İstanbul

Gazetecilik mesleğinin duayen isimlerinden Mustafa Holoğlu şiirlerini Sevdam İstanbul adıyla kitaplaştırdı.

'İki Gözüm İki Çeşme’, "Karadeniz Gibi", "Firardayım", "Zeynep", "Yiğittin" ve "Gülbebekler" gibi şiirleri Fatih Kısaparmak tarafından bestelenerek seslendirilen duayen gazeteci Mustafa Holoğlu, şiirlerini "Sevdam İstanbul" adıyla kitaplaştırdı.

Çeşitli ulusal gazetelerde çalıştıktan sonra geçtiği belediye basın danışmanlığında çok önemli görevler üstlenen Holoğlu daha önce de "Kırmızı Yağmurlar" adlı bir şiir kitabı çıkarmıştı.

İşte Holoğlu'nun "Sevdam İstanbul" isimli kitabından bir şiir:

Pulları hiç aramadım

Kalemlere, kelamlara

Sığınmadım

Duygu denizinde damla olmuşum

Seni tufanlara, kasırgalara

Bırakmak istemedim

Ve her şeyin üzerine

Yeminler olsun

Kahrından çatlasa da gururum

Kuş kanatlı ömrün

Sonbaharın da olsan,

Bil ki,

Ben hep seni sevmişim

Ve sen bilmezsen kurban

Kim inanır ki bana

Kim inanır

Senden başka

Yüreğinden başka…

Mustafa Holoğlu kimdir?

Kökenimiz Of Trabzon, 1955 yılında doğmuşum. Rahmetli edebiyat Öğretmenim Yaşar Tiryaki'nin gösterdiği yoldan gitmiş Önce alaylı sonra da mektepli gazeteci olmuşum. Ardından Bâb-ı Ali de çeşitli ulusal gazetelerde çalıştım sonra Istanbul Belediyesi, Marmara ve Boğazları Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükçekmece, Eyüp, Fatih, Bahçelievler Belediyesi basın danışmanlığı yaptım. Rahmetli Valimiz Recep Yazıcıoğlu'nun, Ismet Gürbüz Civelek'in, Ali Haydar Öner'in ve sanatçılar Fatih Kısaparmak, Berrin ve Kürşat'ın da basın danısmanlığım yapmışım. Ilk şiir kitabım Kırmızı Yagmurlar'ı rahmetli eşim ve iki evladımın desteğiyle çıkarmışım. Rahmetli babam emekli çay fb.md. Mehmet'in ve rahmetli Em.Md. İsmail Hakkı Yılmaz'ın evladı annem Nazmiye'nin dualarıyla yaşamımı sürdürüyorum. Sevmeyi sevenlere selam olsun.