DHA'da tenkisat çanları çaldı! Eski kurtların koltukları sallanıyor! (Medyaradar/Özel)

Türkiye'nin en önemli haber ajanslarından DHA'da genel müdür Uğur Cebeci'nin ayrılışıyla başlayan gençleştirme operasyonu hız kazandı.

Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci geçtiğimiz ay kurumla ilişkisini kesmiş ve yerine Rıfat Akkaya getirilmişti. Yollar ayrıldıktan sonra kulislerde Cebeci'nin görevden alındığı ve gerekçe olarak da “gençleştirme operasyonu” dendiği iddia edilmişti. Cebeci ise kuruluşundan bu yana başında bulunduğu DHA'dan ayrılışıyla ilgili bu iddiaları yalanlamış, "Kendi isteğimle ayrıldım" demişti.

GENİŞ ÇAPLI TENKİSAT

Ancak bu olaydan yaklaşık 1 ay sonra Medyaradar'a ulaşan bilgiler, Cebeci'nin söyledikleri ile ters düştü. Türkiye'nin en büyük haber ajanslarından biri olan DHA'da geniş çaplı bir tenkisat başlatıldı. Yönetim ve insan kaynaklarının kuruma uzun yıllar hizmet vermiş ve tazminatı biriken kişilerin bir listesini oluşturduğu ve bu isimlerin birer birer görüşme odasına çağırıldığı öğrenildi.

KARŞILIKLI ANLAŞMA

Yine Medyaradar'a ulaşan ilk bilgilere göre, DHA'ya uzun yıllar hizmet vermiş emekçi gazetecilerle yollar ayrılırken belli noktalara dikkat ediliyor. Yönetim dışarıya çok fazla bilgi sızmaması ve kötü bir imaj oluşmaması için işten çıkarma işlemleri sırasında karşılıklı anlaşma sağlamaya özen gösteriyor. 1999 yılında Hürriyet Haber Ajansı ile Milliyet Haber Ajansı'nın birleşmesi ile kurulan DHA'nın Türkiye çapında 34 bürosu bulunuyor.

MEDYARADAR/ÖZEL