DEM’e kapatma davası yolda... Yargıtay Başsavcılığı inceleme başlattı!

Yerel seçimlerin ardından belediyelerde Türk bayrağını kaldıran, İstiklal Marşı'nı okumayan DEM Parti'nin faaliyetlerinin incelendiği ortaya çıktı. HDP'nin kapatılması için dava açan Yargıtay'ın partinin devamı olan DEM'i soruşturduğu belirtildi.

Hürriyet yazarı Nedim Şener, bugünkü yazısında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “DEM’in yönetici, üye ve bağlı belediyelerin Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı fiilleri ile ilgili savcılıklar tarafından yürütülen soruşturmalar” hakkında bilgi istediğini yazdı.

Şener, Yargıtay Başsavcılığı’nın açılan soruşturma dosyalarını inceledikten sonra “delillerin toplanması” aşamasını tamamlayarak DEM hakkında kapatma istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağını ileri sürdü.

"Yargıtay Başsavcılığı açılan soruşturma dosyalarını inceledikten sonra 'delillerin toplanması' aşamasını tamamlayarak PKK’nın siyasi kolu DEM hakkında kapatma istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. Yargıtay Başsavcılığı’nın PKK/DEM ile ilgili incelemesine Anayasa’nın 69’uncu maddesindeki 'Temelli kapatılan bir parti bir başka ad altında kurulamaz' hükmü açısından da bakılacak. Henüz Anayasa Mahkemesi, HDP hakkında kapatma kararı vermemiş olsa da HDP’nin PKK terör örgütünün daha önce kapatılan partilerinin devamı olduğu biliniyor. Yargıtay’ın incelemesini tamamlamasıyla PKK/DEM’in Hazine yardımının da durdurulması talep edilebilecek."

 Tamamını okumak için tıklayın...