CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ KURUMU! KÖY ENSTİTÜLERİNE AĞIT!

Erkan Can'ın yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği 'Toprağın Çocukları' filmi Köy Enstitüleri'nin kapatılma sürecini anlatıyor.

Cumhuriyet tarihinin en önemli kurumları arasında yer alan ve kapatılması hâlâ tartışma konusu olan Köy Enstitüleri sinemaya aktarılıyor. Yapımcılığını Erkan Can ve Tamer Çiçek’in üstlendiği, yönetmenliğini Ali Adnan Özgür’ün yaptığı, senaryosunu Dilşah Özdinç’in yazdığı ‘Toprağın Çocukları’nın çekimlerine dün başlandı.
Kapatıldığı tarihe kadar 17 bin 342 öğretmen, 7 bin 300 sağlık memuru ve 8 bin 756 eğitmen yetiştirilen, dünyada eğitim alanında en özel örneklerden birisi olarak görülen Köy Enstitüleri’nin kapatılma sürecinin anlatıldığı filmde; Erkan Can, Şebnem Sönmez, Bahtiyar Engin, Suzan Kardeş, Müge Boz, Türkü Turan, Ufuk Bayraktar, Ezgi Mola, Serdal Genç, Bertan Dirikolu ve Menderes Samancılar rol alıyor.
Çekimleri Ankara’nın Elmadağ İlçesi’nde bulunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü yerleşkesinde gerçekleştirilecek olan film Erkan Can’ın canlandırdığı Kemal Öğretmen’in Köy Enstitüsü’nün kapatılmaması için ortaya koyduğu mücadeleyi anlatıyor. Film 2012 yılında vizyona girecek.