Cumhuriyet çalışanlarını korkutan duyuru! Tensikat mı geliyor? (Medyaradar/Özel)

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nun olağanüstü toplantı sonrasında çalışanlara yaptığı duyuru endişelere yol açtı.

Karşı, Sol ve Radikal gazetelerinin yayın hayatına son vermeleri üzerine Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sonucunda "gazetenin yayınının sürekliliğinin sağlanabilmesi, çalışanların gelirlerinin aksamaya uğramaması ve artırılabilmesi için gazete yönetiminde ve tüm birimlerinde yeniden yapılandırma" kararı alındı.

4 KİŞİLİK İCRA KURULU

Yeniden yapılandırmayı sağlamak için 4 kişilik bir İcra Kurulu oluşturuldu. İcra Kurulu'nda genel koordinatör Akın Atalay, genel yayın yönetmeni İbrahim Yıldız, sorumlu yazı işleri müdürü Güray Öz ve Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyesi Önder Çelik görev alacak. 

Toplantı ve İcra Kurulu'nun oluşturulması kararı bir e-maille çalışanlara duyuruldu:

 Değerli arkadaşlar,

Son aylarda medya dünyası çok boyutlu bir krizle karşı karşıya. 

Üç gazete; Karşı, Sol ve Radikal yayınlarına son verdi.

Kimi gazetelerin kapanacağı iddiaları da ciddiyet kazandı.

Bizim gazetemizin de ekonomik açıdan ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu biliyorsunuz.

Gelir gider dengesi ne yazık ki olumsuz yönde seyretmektedir. 

Bu duruma son verebilmek, gerekli önlemleri alabilmek için en yetkili organ olan Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu olağanüstü bir toplantıyla durum değerlendirmesi yapma gereksinimi duymuştur. Toplantıda gazetenin yayınının sürekliliğinin sağlanabilmesi, çalışanların gelirlerinin aksamaya uğramaması ve artırılabilmesi için gazete yönetiminde ve tüm birimlerinde yeniden yapılandırmanın zorunlu olduğu konusunda görüş birliğine varılmıştır. 

Yeniden yapılandırmanın sağlanabilmesi için Vakıf Yönetim Kurulu tarafından 1 Temmuz 2014 tarihinden başlayarak bir İCRA KURULU oluşturulmuştur.

Kurula AKIN ATALAY, İBRAHIM YILDIZ, GÜRAY ÖZ ve ÖNDER ÇELIK atanmışlardır.

Kurul, ekonomik durumun düzeltilebilmesi, gazetenin tüm birimlerinde gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi için tam yetkiyle çalışacaktır. 

Çalışma arkadaşlarımızın dar boğazdan kısa sürede çıkılabilmesi ve çalışma koşullarının her bakımdan iyileştirilebilmesi için kurulun çalışmalarına destek olmalarını diliyoruz.

CUMHURIYET GAZETESI İCRA KURULU

ZAM BEKLERKEN TENSİKAT KORKUSU SARDI


Bu mail personele gönderilmeden kısa bir süre önce, gazetede on yılı aşkın bir süredir grevde olan (ama greve katılan yok) TGS, gazete yönetimi ile görüşerek bir toplu sözleşme yapmak ve grevi sonlandırmak istedi. Buna göre çalışanlar maaşlarını zamlı alacaklardı. Ancak bu mailin ardından çalışanlar arasında işten çıkartmaların yaşanacağı endişesi başladı. Gazetenin şu an 350 civarında olan eleman sayısının yılbaşına kadar 180'e düşürüleceği konuşuluyor.

MEDYARADAR/ÖZEL