Çok çarpıcı Medyascope analizi! ‘CIA’in Ortadoğu şefi Graham Fuller’le Erdoğan’ı…’

Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay ve gazeteci Celal Eren Çelik’in Medyascope ve Ruşen Çakır için geçtiğimiz aylarda kullandığı ifadeler yeniden gündem oldu.

ABD merkezli vakıf Chrest Foundation’ın Türkiye’de bazı medya kuruluşlarına yüz binlerce dolar hibe verdiği ortaya çıkmıştı. ABD’nin fonladığı medya kuruluşları arasında rekor 476 bin dolar ile Ruşen Çakır’ın kurduğu Medyascope haber sitesindeydi.

Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay ve gazeteci Celal Eren Çelik, 1 Nisan 2021 tarihinde yaptıkları canlı yayında Medyascope ile ilgili detayları masaya yatırmış ve kimler tarafından fon desteği aldığı programda ayrıntılı biçimde izleyicilere aktarılmıştı.

Celal Eren Çelik, Ruşen Çakır için ‘bedeli peşin ödenen adamlar’ ifadesini kullanmıştı.

Her ‘muhalif’ görünen yayın organını ‘bağımsız’ olarak nitelendirenlere seslenen Çelik, şunları kaydetmişti: “Erdoğan’a iki tane muhalefet eden kim varsa kahramanınız yapmaya devam edin, peşinden koşmaya devam edin, ‘bu bağımsızdır’ demeye devam edin, başınıza taç yapmaya devam edin. Ama bahsettiğiniz kişinin 1994’te CIA’in Ortadoğu şefi Graham Fuller’le Erdoğan’ı buluşturan adam olduğundan haberiniz olmasın, devam edin arkadaşlar… Ruşen Çakır AKP’nin kurulmasındaki bir numaralı adamdır.”

‘AMERİKAN OPERASYONUDUR’

Erdem Atay da birçok yabancı fondan destek alan Medyascope’un ‘bağımsızlık’ vurgusuna ilişkin “Medyascope bir Amerikan operasyonudur, operasyon merkezidir ve bu operasyonu bütün cumhuriyetçilere yapar” ifadelerini kullanmıştı.

İşte söz konusu o yayın: