Çizgi kahramandan efsane karaktere! İşte Kartal Tibet'in hayatındaki ilginç tesadüf

Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından, daha sonra da yönetmen koltuğunda oturduğu dizi ve filmlerle kaç kuşağın hafızasında ve kalbinde yer eden Kartal Tibet, 83 yaşında hayata veda etti. Doğuştan gelen yeteneği ile çizgi kahramanlarından tarihi kahramanlara sıçrayış yaptı efsane isim. Kartal Tibet'in, Suat Yalaz'ın "Karaoğlan" çizgi karakterine benzemesi ve bu rolü farkında olmadan kabul etmesi, ilginç tesadüf olarak sinema tarihine geçti.

Büyülü Yeşilçam filmlerinde yakışıklılığıyla gönlümüzü çalan Kartal Tibet, milyonlarca kişinin gönlünde "Tarkan" olarak yer etti. Oyunculuğa veda ettikten sonra da aralarında Süper Baba gibi, TV izleyicisinin hafızasından hiç silinmeyen dizilere ve filmlere yönetmen olarak imza attı. Belki kendisinin avukat olmasını isteyen babasının "hayallerini yıktı" ama kendi istediği yolda başarıyla yürüdü ve geride unutulmaz yapımlar bıraktı.

Son hali yorum yağmuruna tutuldu! Dolar, altın, borsayı etkileyecek karar! Cem Garipoğlu'nun son dakikaları ortaya çıktı! Ünlü oyuncunun oğlu cinsiyet değiştirdi! AK Parti'de neşter zamanı: Kimler yolcu? 3 Avrupa ülkesi Türkiye'ye kapıları kapattı!