Çılgın komedi devam ediyor: Çalgı Çengi 2

2017’nin ilk vizyon haftası sakin geçiyor ama yılın en iddialı gişe komedilerinden biri ve yüzyılın en tartışmalı isimlerinden olan Snowden’in filmi bu hafta gösterime giriyor.

Bu hafta gişe komedilerinden hoşlananlar için ödül sayılabilecek bir film var. Düğün Dernek ile gişeyi sallayan Ahmet Kural ve Murat Cemcir ilk göz ağrıları olan Çalgı Çengi’nin devam filmiyle dönüyorlar. Yine bir ekip filmi olan Çalgı Çengi ilk filmi aşan bir mizaha ve yapım kalitesine sahip.
 
Haftanın diğer filmleri ise yönetmenleri yüzünden kıymetli yapımlar… Oliver Stone, Gus Van Sant, Kim Ki Duk ve Sean Ellis (bu isim diğerleri kadar bilinmiyor ama Cashback ve Metro Manile gibi sıkı filmlere imza atmış iyi yönetmen).
 
Dilerseniz, bu hafta gösterime girecek diğer filmlere de kısa bir bakış atalım. İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri… Bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…
 
ÇALGI ÇENGİ: İKİMİZ
 
Selçuk Aydemir’in yönettiği ve Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin ile Ahmet Gülhan’ın oynadığı Çalgı Çengi: İkimiz, TR 40 33 Productions tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Filmde, 6 yıl önce bulaştıkları mafya tarafından, resmi düğün şarkıcılığı görevi icra ettirilen Gürkan ve Salih’in tehlike ve komedi dolu maceraları devam ediyor. Çalgı Çengi: İkimiz’de sevdiği kızla evlenmek için mafyadan ayrılmak isteyen Salih ve kuzeni Gürkan’a bunu gerçekleştirmeleri için tek bir seçenek verilir: Gittikleri düğündeki nikah memurunu kaçırmak. İkilinin başına hiç beklenmedik, birbirlerinden farklı ve ilginç olaylar gelecektir.
 
DÜNYANIN EN ÇOK ARANAN ADAMI (SNOWDEN)
 
Oliver Stone’un yönettiği ve Joseph Gordon Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo ile Zachary Quinto’nun oynadığı Snowden: Dünyanın En Çok Aranan Adamı (Snowden), Mars Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Edward Snowden’ın, CIA’e girmek istemesinin en büyük sebebi, ülkesinin dünyada bir fark yaratmasına yardımcı olmaktı. Amerikan hükümetinin güvenlik adı altında e-postalara, cep telefonu mesajlarına ve hatta bilgisayar kameranıza kadar erişebildiğini öğrendi. Amerikan tarihinin gördüğü en büyük vatan haini ilan edilirken aynı zamanda da bir kahramana dönüştü.
 
SONSUZLUK ORMANI (THE SEA OF TREES)
 
Gus Van Sant’ın yönettiği ve Matthew McConaughey, Naomi Watts, Ken Watanabe ile Sienna Tow’un oynadığı The Sea of Trees: Sonsuzluk Ormanı (The Sea of Trees), Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Arthur, yaşadığı bir trajedi sonucunda Fuji Dağı eteklerinde İntihar Ormanı diye bilinen ormana gider. Pek çok kişinin ağaçlarda bıraktığı izleri takip eder. Ölmek için bir yer bulduğunda ormanda kaybolmuş Japon Takumi ile karşılaşır. Arthur, tüm enerjisini Takumi’yi korumak ve kurtarmak için harcamaya karar verir. İki adam, Arthur’un karısına olan büyük sevgisi sayesinde hayatta kalma yolculuğuna başlarlar.
 
ANTHROPOİD
 
Sean Ellis’in yönettiği ve Jamie Dornan, Cillian Murphy, Charlotte Le Bon, Anna Geislerova, Brian Caspe, Karel Hermanek Jr, Sara Arnsteinova, Hanna Frejkova, Sean Mahon ile Jan Hajek’in oynadığı Anthropoid, UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
SS generali Reinhard Heydrich’e düzenlenen suikast operasyonu Anthropoid’i konu alan film tarihi gerçeklere dayanıyor. Gerçek bir hikâyeden uyarlanan filmde Hitler’in 3. adamı olan Heydrich, Nihai Çözüm projesinin mimarı olarak tarihin en büyük utançlarından birine ön ayak olurken bir yandan da sürgündeki Çekoslavakyalı askerlerin hedefi olur.
 
AĞ (THE NET)
 
Kim Ki Duk’un yönettiği ve Ryoo Seung Bum, Lee Won Gun, Kim Young Min ile Choi Guy Hwa’nın oynadığı Ağ (The Net), Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.


 
Teknesinin motoru bozulan bir balıkçı, Güney Kore’ye sürüklenir. İşkence dolu uzun sorgulamalardan sonra Kuzey Kore’ye sınır dışı edilir. Ancak Güney Kore’yi terk etmeden önce ülkenin aynı anda hem ne kadar gelişmiş olduğunu hem de ne kadar karanlık bir yana sahip olduğunu görür. Ekonomik gelişmenin mutluluk getirmediği düşüncesiyle döndüğü kendi ülkesinde, sorgulamalar esnasında, güneyde karşılaştığı şiddetin benzerini yeniden yaşar.
 
MURAT TOLGA ŞEN
 
CİNERADAR köşesi sinema eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri sadibey.com sitesinden alınmıştır.