CHP’li ünlü siyasetçi hayatını kaybetti

Eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, Bodrum Yalıkavak'ta geçirdiği kalp krizi sonucu 76 yaşında hayatını kaybetti.

Doğan Taşdelen’in tatilini geçirdiği Yalıvakak’ta yüzerken fenalaştığı ve vatandaşların yardımıyla sahile çıkarıldığı öğrenildi.

Kalp krizi geçirdiği tahmin edilen Taşdelen'e ilk müdahaleyi sahilde bulunan bir doktor yaptı, ardından çağrılan ambulans ile özel bir hastaneye kaldırılan Taşdelen bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Aynı zamanda Çankaya Belediye Başkanı olan Alper Taşdelen'in babası olan Doğan Taşdelen'in vefat haberi üzerine oğlu ve yeğeni CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Bodrum'a gitti.

Cenazesi bugün Ankara'ya getirilecek olan Taşdelen'in cenaze programı ise daha sonra belli olacak.

Kurdeleyi kesen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, sağ başta Eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, arkada Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden ve sol başta Eski Ankara Valisi Erdoğan Şahinoğlu… 

Alper Taşdelen, babasının vefatı üzerine yaptığı açıklamada, “Ben sevgili babamı, Türk siyaseti de önemli bir ismini kaybetti. Acımız sonsuz…” ifadelerini kullandı.