CHP'Lİ ŞAHİN MENGÜ'DEN AHMET HAKAN'A 'ALEVİ' YANITI!

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bir kaç gün dinlenmeye giderken köşesini zehir zemberek bir açıklamaya bıraktı!

Şahin Mengü’den açıklama

“SAYIN Ahmet Hakan...
Köşe yazınızda yer verdiğiniz ‘Önseçim candır’ başlıklı bölümde, benim ‘Aleviler CHP’yi ele geçirdi’ şeklindeki açıklamamı, ön seçimde alt sıralara düşmem nedeniyle söylediğimi belirtmiş, bu açıklamayı önseçime girmeden önce söylememin ‘daha saygıdeğer’ olacağını ileri sürmüşsünüz.

Sayın Ahmet Hakan.
Üç ay önce Sayın Genel Başkan’ın partinin üye yapısının çok bozuk olduğunu gerek bana ve gerekse bazı meslektaşlarınıza söylediği günlerde, kendisiyle yaptığım bir görüşmede...
‘Manisa’da bir önseçim yapılması halinde benim birinci sırada çıkacağımı ama benim altımdaki üç sıranın, Manisa’nın demografik yapısına aykırı olarak üç Alevi vatandaşımız tarafından paylaşılacağını, bunun da diğer partiler tarafından istismar konusu yapılacağını, parti tabanında huzursuzluk yaratacağını’ belirtmiştim.
Yani sizin tabirinizle ‘çok saygıdeğer bir tutum’ almıştım.

Manisa’nın seçmen yapısı incelenirse 9 yüz bin seçmen içinde sadece 60 bini Alevi vatandaşımızdır. Ben bunu da göz önünde bulundurarak ve Alevi vatandaşlarımızın CHP’ye gönül bağları olduğunu, bu nedenle ikinci sıranın muhakkak bir Alevi partilimize verilmesi gerektiğini söyledim. 

Kendimle ilgili yanılgıma gelince...
Ben önseçim çalışmalarına Meclis çalışmaları nedeniyle on gün kala başlayabildim, diğer aday adayları üç aydır bu çalışmayı yürütüyorlardı. Buna rağmen ben yaklaşık 8 bin kişinin oy kullandığı seçimde 3 bin oy aldım. Birinci olan arkadaşımla aramdaki fark sadece 8 yüzdür.

Sayın Hakan...
Ben önseçime ‘jüri’yi bilerek girdim. Kendimi hiç olmazsa CHP’liliğinden hiç şüphe etmediğim CHP tabanına teslim ettim, yeni moda değimle ‘çakma’ CHP’lilere değil.”

AV. ŞAHİN MENGÜ
CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ