CHP'den Erdoğan'a Afganistan çağrısı! 'Besleyip büyüttüğü SADAT'çılarını...'

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, Taliban’ın, Afganistan'ın başkenti Kabil’e girişinin ardından Türk askerinin yurda dönmesi gerektiğini söyledi. Öztrak, "Erdoğan, Afganistan’da illaki taşeronluk üstlenecekse dantelli kefen bezi kuşanan tosuncuklarını, o da olmazsa besleyip büyüttüğü SADAT’çılarını göndersin" dedi.

CHP'li Faik Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

 CHP Sözcüsü Öztrak, Afganistan’da Taliban’ın, başkent Kabil’e girmesinin ardından Türk askerinin yurda dönmesi gerektiğini vurgularken, “Taliban ile inanç farklılığı yokmuş. Taliban lideriyle de görüşebilirmiş. Dün de Pakistan üzerinden Taliban’a çiçekler göndermeye devam etti” dedi.

Öztrak, sözlerine şöyle devam etti:

“Erdoğan, Afganistan’da illaki taşeronluk üstlenecekse dantelli kefen bezi kuşanan tosuncuklarını, o da olmazsa besleyip büyüttüğü SADAT’çılarını göndersin. Mehmetçiğimizin üzerinden elini çeksin. Son kez uyarıyoruz. Afganistan’da Mehmetçiğimizin ayağına değecek en ufak taştan bizzat siz sorumlu olursunuz.”