CHP KURULTAYI'NDA HANGİ HABER KANALI ALKIŞI HAK ETTİ? HANGİSİ SINIFTA KALDI? (MEDYARADAR/ÖZEL)

Türkiye bugün CHP Kurultayı'na kilitlendi. Bütün haber kanalları canlı yayın yaptı. Kurultay'ın nabzını en iyi tutan kanal hangisi oldu?

Deniz Baykal’ın istifasıyla boşalan Genel Başkanlık için tek aday olan Kemal Kılıçdaroğlu ile gidilen CHP 33.Olağan Kurultayı bugün Atatürk Spor Salonu’nda başladı.

Yarın da devam edecek Kurultayı hemen hemen bütün haber kanalları canlı olarak yayınladılar.

NTV, deneyimli isimlerinden Oğuz Haksever’in "Bu organizasyonu beceremeyen memleketi nasıl yönetecek" sözleriyle ve ardından sarfettiği "Kepazelik" gafıyla bir canlı yayın kazası yaşarken dört büyük haber kanalından ikisi olan CNNTÜRK ve SKYTÜRK  "eh işte" dedirten bir yayın gerçekleştirdi.

Kurultay’ı sabah 08.00’den geç saatlere kadar kesintisiz olarak ekranlara tam anlamıyla taşımayı ise Habertürk TV başardı.

Habertürk 6 ayrı noktadan canlı yayın yaptı. Merkezde Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut, spikerler Didem Arslan Yılmaz ile Pelin Çift, Kurultay’ın gerçekleştirildiği Atatürk Spor Salonu’nda Tülay Ağaoğlu, Deniz Tüysüz, Aysun Torun, Alican Türkoğlu vardı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarihi kurultay’a giderken evinden çıkışından konuşmasının ardından evine tekrar dönüşüne kadar 3 G ile takibi yapıldı. Bunun için ise Borayhan Gülcü görevlendirilmişti.

Kurultay’ın iki ayrı kapısında da Habertürk TV konuşlanmıştı.Bir tarafta Benan Kesuplu diğer tarafta Tayfun Gönüllü kurultaya katılan CHP milletvekilleri ile canlı bağlantılar gerçekleştirdiler.

Kurultay’a katılan Rahşan Ecevit ile ilk kez görüşen de Habertürk TV’den Alican Türkoğlu oldu.

Bir diğer Habertürk muhabiri Aysun Torun da CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile röportaj yapmayı başardı.

Kurultay’dan ayrılan Kemal Kılıçdaroğlu’na da sıcağı sıcağına mikrofon uzatılarak düşünceleri soruldu ve ilk yurt gezisinde nereye gideceği soruldu ki buna Kılıçdaroğlu’nun yanıtı "Zonguldak" oldu.

Kongre salonunda ise kurultayların iki deneyimli ismi Ciner Medya Grubu’nun isi ayrı temsilcisi Muharrem Sarıkaya ile Ünsal Ünlü yorumlarda bulundular.

Habertürk muhabiri Mustafa Ayar Deniz Baykal’ın evinin önünden yayınlar gerçekleştirirken, kurultaya katılmayan milletvekilleri ile röportajlar yapan isim ise Deniz Tüysüz oldu.

Sözün özü Habertürk tam kadro Ankara’ya çıkartma yapmıştı ve an be an gerçekleştirdiği CHP Kurultayı canlı yayını ile alkışı hak etti.

Peki hangi kanal sınıfta kaldı?

İktidara yakınlığıyla bilinen 24 Haber kanalı CHP Kurultayı’nı yayınladı yayınlamasına ama "sessizce".

Bunu nasıl mı yaptılar?

Kılıçdaroğlu’nun konuşması devam ederken Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, yorumlar yapmaya başladı. Ekranın bir yanında Kılıçdaroğlu’nun görüntüsü, yayında Mustafa Karaalioğlu’nun sesi vardı.

KESKİN KALEM