Cem Seymen’in başını o tweetler mi yaktı? CNN Türk yolları ayırdı…

Deneyimli gazeteci Cem Seymen CNN Türk’ten gönderildi. Cem Seymen’in attığı deprem tweetlerinin kriz çıkardığı ve ayrılığa neden olduğu konuşuluyor.

CNN Türk ekranlarında ekonomi programı sunan, Türkiye’deki tarım ve hayvancılığa ilişkin başarılı programlara imza atan Cem Seymen kanaldan gönderildi. Cem Seymen’in attığı tweetlerin kriz çıkardığı ve ayrılığa neden olduğu iddia edildi.

DEPREM TWEETLERİ KRİZE NEDEN OLDU

HİLAL KAPLAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan Seymen’in Hilal Kaplan’a ait olduğu ileri sürülen bir tweete ait ekran görüntüsünü paylaşarak “Hiç öyle yüce dinimizi alet edip süslü cümle kurma. O bebek huzurlu değil çünkü hakkı helal değil. Binlerce bebek uykusunda daha hayatına başlayamadan veda etti. Hukuksuzluktan, aflardan. Enkazın altındaki ‘imdat’ çığlıklarını duydun mu? Allah’a şükür deme Allahım bizi affet de” şeklinde yaptığı paylaşım ise bardağı taşıran son damla oldu.

Söz konusu tweetin kendisine ait olmadığını dile getiren Hilal Kaplan, Cem Seymen’in paylaşımını alıntılayarak, “Dualarımıza, tekbirlerimize hükmetme cüretini kendilerinde buluyorlar. Şu afet bile hınçlarını söndürememiş. Allah affetsin” dedi ve tepki gösterdi.

Krize neden olan paylaşımların ardından CNN Türk, Cem Seymen’le yolları ayırma kararı aldı.

İşte Cem Seymen’in CNN Türk’ten gönderilmesine neden olduğu ileri sürülen o paylaşımlar…

 

 

 

 

CEM SEYMEN KİMDİR?

1972 yılında Nevşehir Ürgüp’te dünyaya geldi. Liseyi İstanbul’da bitirdikten sonra Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği eğitimi aldı. Kısa süre turizm sektöründe çalıştı ama daha heyecan verici başka bir sektör ilgisini çekmeye başlayınca eğitim için biriktirdiği ilk parayla uçak biletini alıp Amerika’ya gitti.

1993-1999 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde yaşadı. Orada özgür düşünmeyi, risk almayı, bilimi, sanatı, edebiyatı, seyahati, hoşgörüyü, farklı düşünceye şartlar ne olursa olsun saygı duymayı ve tek başına ayakta durabilmeyi öğrendi.

City University of New York’ta “Siyasal Ekonomi” ve New York Üniversitesi’nde Televizyon Yayıncılığı eğitimi aldı. ABC, CBS ve NBC televizyonlarında profesyonel meslek seminerlerine katıldı. New York Başkonsolosluğu’nda 6 yıl çalıştı. Amerika’daki eğitim hayatı bittikten sonra BRT televizyonunda ekonomi muhabiri olarak çalışmaya başladı. BRT’de farklı bir dil ve üslupla kaleme aldığı yaşam haberleri ile “Hayatın Renkleri” programını sundu.

CNN TÜRK Ekonomi Servisi’nde çalışmaya başladığı günden bu yana dünyadaki dev bütçeli şirketlerin tepe yöneticileri ve Türkiye’nin önde gelen işadamları ile ses getiren röportajlara imza attı. Davos Ekonomik Forumu ve Uluslararası Para Fonu IMF toplantılarında CNN TÜRK’ü temsil etti. CNN TÜRK’te sunduğu Sanayi Rotası programıyla dünyanın ve Türkiye'nin farklı kentlerinden her hafta canlı yayın yaptı, sektörlerin sorunlarını yerinde inceledi.

CNN Türk ekranlarında ekonomi programı sunan, Türkiye’deki tarım ve hayvancılığa ilişkin başarılı programlara imza attı. Çalışan Türkiye ile Toprak Anadan isimli programlar ise kadınların istihdamına dair bir programdı…