ÇEKTİKLERİ FOTOĞRAFLARI AHMET ŞIK'A YOLLAYACAKLAR!

İstanbul'da fotoğrafçılar, Silivri'de tutuklu olan gazeteci Ahmet Şık'a çektikleri fotoğrafları yollayacaklar.

İstanbul'da fotoğrafçılar, www.tanikolmakistiyoruz.org internet sitesinin çağrısı üzerine 19 Mart Cumartesi günü saat 13.00'te Galatasaray Postanesi'nden gazeteci Ahmet Şık'a çektikleri fotoğrafları yollayacaklar.

Eylem, hayata tanık olma özgürlüğü elinden alınan Ahmet Şık'a tanıklıklarını ulaştırmak amacıyla gerçekleşecek.

"Biz fotoğrafçılar, Ahmet Şık tekrar özgürlüğüne kavuşuncaya kadar hayata kendi baktığımız yerden tanık olmaya devam edeceğiz. Fotoğraf çekeceğiz. Bir sabah gördüğümüz çiçeğin, bir hak arama eyleminin, sokağın, mahallemizin, sevincimizin, umudumuzun fotoğraflarını Ahmet'e göndermek için çekeceğiz." açıklamasının yer aldığı bildiride, Ahmet Şık için ayrıca şu ifadelere yer verilmiş:

* Ahmet Şık gazetecidir, hakkındaki suçlamaya dayanak olacak deliller açıklanmadan tutuklanmıştır.

* Ahmet Şık gazetecidir, özgürlüğünün kısıtlandığı güne kadar yaptığı haberlerlerle ve yazılarıyla, işkenceleri, gözaltında kayıpları, faili meçhul cinayetleri, devlet içinde örgütlenmiş suç odaklarını ortaya çıkarmaya çalışmıştır.

* Ahmet Şık fotomuhabiridir, objektifini gerçeklere çevirmiştir. Çektiği fotoğraflarla adaletsizlikleri görünür kılmaya çalışmış, hak mücadelelerini desteklemiş, dezavantajlı grupların ve ezilenlerin tarafında olmuştur.

* Ahmet Şık fotomuhabiridir, "MAYIN" fotoröportajıyla savaşın ve silahlanmanın sonuçlarına dikkati çekmiş, şiddetin olmadığı bir dünya için çaba harcamıştır.

* Ahmet Şık tutukludur, haberleriyle, yazılarıyla ve fotoğraflarıyla hayata tanık olma özgürlüğü elinden alınmıştır.

* (Ahmet Şık, Silivri Açık Ceza İnfaz Kurumu (Silivri Cezaevi), 2 No.lu Cezaevi B-9 Koğuşu Silivri - İstanbul)