ÇALIK'IN KAVGA DAVETİNİ SAYGIYLA KABUL EDİYORUM! YAVUZ SEMERCİ'DEN SABAH'A YANIT!

Gazeteport Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Semerci, Sabah Gazetesi'nin haberine yanıt verdi.

Sabah Gazetesi’nde aleyhimde bir haber yayınlandı. Bunca yıldır gazeteciyim. Neyle suçlandığımı bilemediğim ilk yazı bu olsa gerek.
Önce bir üzüntümü belirteyim sonra yanlışları sıralayayım:
Üzüntüm şu: Gazeteport ve thelira’nın internet sitelerinin adının yanı sıra radyo isimleri de verilmiş. Keşke hangi frekansta yayınlandığını da duyursalardı. Okuyucuyu zorlamamak gerekir!
Yanlışlara gelince:
1) Sem Yayıncılık AŞ’de şirketin hisseleriyle yönetim hisseleri arasında ayırımı görmemezlikten gelmişler. Gazeteport kurulduğu günden beri benim tarafımdan yönetilir. Şirketin yüzde 95’ini örneğin Ahmet Çalık alsa bile beni buradan atamaz. Gazeteport’u yönetemez. Çünkü sahip olduğum yüzde 5 hisse burayı benim yönetmem için yeterli bir hissedir.
2) Global Yatırım Holding’in sadece Gazeteport’a ortaklığı vardır. Bu ortaklığın da, hükümet tarafından yeni teşvik kapsamına alınan ve dünyanın her yerinde uygulanan “girişim sermayesi” olması dışında özelliği yoktur.
3) Bunun dışındaki tüm işlerimiz tamamına benim sahip olduğum bir başka şirkete ait.  Bu şirketlerde yapılan işlerin tümü gazetecilik faaliyetleridir. 25 yıllık gazetecilik hayatımın tüm birikimlerini ve tecrübesini böyle bir işe yatırmaktan da büyük mutluluk duyuyorum.
4) Sem Yayıncılık AŞ ile Radyo 24 (İnternetten ve İstanbul’da yaşıyorsanız 91.6 frekansından dinleyebilirsiniz) ilişkisi içerik sağlamaya yöneliktir. Radyonun sahipliği ile hiçbir ilişkimiz yoktur.
5) Radyo Moda’nın, yüzde 100’ü bana aittir. Global Yatırım Holding ile ilişkisi yoktur. Kısa bir zaman önce Doğan Grubu’ndan satın alınmıştır. (Keşke Global veya bir başka şirket bu projeye inansa da bize ortak olsa. İsterse Ahmet Çalık’ı da ortak yapabiliriz. Nasıl olsa kamu bankalarından kredi almak gibi bir sorunu yok!) Radyo Moda Türkiye’nin sayılı müzik radyolarından birisidir. (İsteyen internetten ve İstanbul’da yaşıyorsa 96.8 frekansından dinleyebilir.)
6) Gazeteport’ta çalışmak Mehmet Kutman’a hizmet etmek olarak değerlendirilmiş. Borsacının adamları denilmiş ve Fatih Altaylı ve Gazi Erçel’in isimleri kullanılmış. Fatih Altaylı burada hiç çalışmadı. Tek kuruş bile kabul etmedi. Habertürk’ü kurmadan önce kısa bir süreliğine bizde yazıları yayınlandı.
Eski Merkez Bankası Gazi Erçel bu şirketi kurarken benim ricam üzerine kısa bir süreliğine yönetim kurulu üyesi oldu. Bizde yazıları yayınlanıyor ve o istediği sürece kapımız kendisine açık. Tek kuruş telif almadı. İstemedi. Ama şu anda Sabah’ta çalışan Sevilay Yükselir bizde köşe yazısı yazdı. Emeğinin karşılığı olmasa da verebileceğim ölçüde telif ödedik. Keşke çok para verebilseydik de onu bünyemizde tutabilseydik.
7) Bir insana hakaret etmek için “borsacı” denildiğini ilk kez Sabah Gazetesi’nden duydum.
8) Kurulduğumuz günden beri şirketlerimizde 200’e yakın gazeteci çalıştı. Şu anda da 45 kişinin çalıştığı küçük bir basın kuruluşuyuz.
9) Kurulduğumuz günden bu yana devlete milyonlarca lira vergi ödedik. Ödemeye devam ediyoruz.
Faiz lobisi olduğumuz ve CHP’ye destek verdiğimiz ile ilgili iddiaları ise ciddiye almam mümkün değil. O satırları yazan kişi bu dünyada benim biat edeceğim bir şahsın olmadığını en iyi bilendir. Üstelik CHP’de bu ülkenin AK parti, MHP, BDP gibi yasal partilerinden birisidir. Aklıma yatan herkesi desteklerim, aklıma yatmayan şeyleri de eleştiririm. Övgü ve sevgi göstermem için birilerine ideolojik bir takıntımın olması gerekmiyor. Bir küçük hatırlatma da, Sabah Ekonomi Servisi’nin yöneticilerine...
Kavgaya gelince. Hayatımda hiç kaçmadım. Sabah’ın (Ahmet Çalık’ın) davetini de saygıyla kabul ediyorum. Birkaç güne kalmaz masanın başına geçerim…

Sabah Gazetesi’nde çıkan haberin tam metni şöyle:

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın kuzeni ve Global Yatırım Holding’in patronu ünlü borsacı Mehmet Kutman’ın gizli medya patronu olduğu ortaya çıktı. Mehmet Kutman’ın, Habertürk gazetesi köşe yazarlarından Yavuz Semerci’nin sahibi göründüğü Gazeteport ve TheLira internet siteleri ile aynı gruba bağlı Radyo Moda ve Radyo 24’ün gerçek sahibi olduğu belgelendi. Bağımsız yayıncılık sloganıyla açılan, yıllardır yayında olan Gazeteport adlı site ile diğer yayın organları faiz lobisine ve CHP’ye yakın yayınlarıyla biliniyor. Söz konusu yayın organlarının sahibi olarak görülen Yavuz Semerci ise Habertürk’teki köşe yazılarında da benzer konular işliyor. Grubun televizyonlarında program yapan Semerci aynı zamanda Habertürk’ün şu andaki yayın yönetmeni olan Fatih Altaylı’ya da en yakın isimlerden biri olarak tanınıyor. Altaylı 2007’de SABAH’taki işine son verilişinin ardından bir süre, Mehmet Kutman’a ait olduğu yeni ortaya çıkan Gazeteport adlı sitede köşe yazarlığı yapmıştı. Söz konusu medya şirketinin eski yönetim kurulu üyeleri arasında geçen hafta tefecilik iddiaları nedeniyle Habertürk’ten atılan Gazi Erçel de görünüyor.

Bilanço dipnotunda var
Habertürk yazarı ve Gazeteport’un Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Semerci’nin şirketinin asıl sahibinin borsadaki usulsüz işlemleri nedeniyle hakkında SPK tarafından birçok kez dava açılan Global’in patronu Mehmet Kutman olduğu ise ayrıntılarda yer alıyor. Global Yatırım Holding tarafından borsaya gönderilen dönem sonu bilançolarının dipnotlarında şirketin iştirakleri arasında Sem Yayıncılık adlı bir medya şirketi de gösterildi. Bilanço dipnotundaki bilgilere göre Gazeteport’un sahibi konumundaki Sem Yayıncılık’ta yüzde 62.4’lük hissenin sahibi Global Yatırım Holding. Yine bilanço dipnotlarına göre Global Yatırım’ın Gazeteport’a ortaklığı sitenin yayına başladığı 2007 yılına dayanıyor.

Çok karışık işler
Gazeteport ve TheLira internet sitesiyle Radyo Moda ile Radyo 24’ün sahibi konu- mundaki Sem Yayıncılık’ın, Mesut Yılmaz’ın kuzeni ve Global Yatırım Holding’in sahibi ünlü borsacı Mehmet Kutman çıkması, enteresan ilişkiler yumağını da beraberinde getirdi. Karışık ilişkiler 2005’te yapılan Galataport özelleştirmesine kadar dayanıyor. 2005-2007 arasında Vatan gazetesinde köşe yazarlığı, ekonomi müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yapan Yavuz Semerci, o dönemde hem Galataport ihalesini İsrailli Sami Ofer’le birlikte kazanan Mehmet Kutman hem de Sabah-atv’nin sahibi olan ve şirketlerini halka açmak için başvuruda bulunan Turgay Ciner’le ilgili birçok haberle yazıya imza attı. O dönem SABAH’ın yayın yönetmeni olan Fatih Altaylı da kendi gazetesinde Galataport hakkında benzer yayınlar yaptı. Bu yayınlardan sonra Galataport ihalesi iptal edildi ve Ofer ile Kutman kârlı bir işten oldu (Kutman’ın, Galataport ihalesini iptal ettiren Yavuz Semerci’yle neden ortak olduğu ise ayrı bir soru işareti.)




Etiler’den Altunizade’ye Teleferik Projesi

Tapu Dairesine Gitmeden Ödemenizin Yapın !

Exen İstanbul’da 84 Ay Vade! 3 Haziran Son Gün

2 B Öncesi Rekor Satış

Via/Port Houses&Suites’te 3+1 Zümrüt 708 Bin Tl!

Glow 3′Te 223 Bin Liraya! Sıfırfaizle!

Arista Bomonti’de Ofisler 6 Bin 375 Dolara!

Vialand Avm Eyüp 2013′Te Açılacak!

Şehrizar’a Çevreci Çatı

Rings İstanbul’da 2+1 Daire 425 Bin Tl’ye!

Keten İnşaat Nişantaşı’na Hayat Veriyor!

Sultan Konakları’nda 2+1daire 178 Bin Lira!

Libya’da Türk Şirketlerinin Varlıklarına El Konuldu

Metropol İstanbul’da Formula 1heyecanı

268 Rakımlı Tepede Tüm İstanbul Görecek

Metropol İstanbul’da Formula 1heyecanı

Baraj ”Arsa Fiyatlarını Katladı”

216 Butik Çekmeköy’de 158 Binliraya!

‘Köprüyü Erken Bitiririz’

Taksim Projesi Start Alıyor!

Teoman Nişantaşı’ndaki Evini 1.1 Milyon Dolara Sattı!

Osmanlı’nın‘Çılgın Projeleri’ Hayata Geçiyor!