BU PİŞMİŞ TAVUK MÜSTEHCEN BULUNDU! HÜRRİYET OKUR TEMSİLCİSİNİ ŞAŞIRTAN ŞİKAYET!

Hürriyet Gazetesi'nin pazar ekinde Civan Er, "Tarhun ve Tarhanalı Tavuk" yazısı için bir 'pişmiş tavuk' fotoğrafı kullanıldı.

Fotoğrafın altına da "kelebek şeklinde açarsanız daha iyi kızarır" notu düşmüş.

İşte bu "kelebek şeklinde açılmış" tavuk Hürriyet’in bir kadın okuru tarafından "müstehcen" bulunmuş. Şikayetini de oturup gazetenin okur temsilcisi Faruk Bildirici’ye şöyle bir mail atarak dile getirmiş:

"Civan Er’in, Hürriyet Pazar’daki ’Tarhun ve Tarhanalı Tavuk’ başlıklı yazısında kullanılan müstekreh (iğrenç) ve müstehcen resim nedeniyle tüm ilgilileri kınıyorum. Ölü bir havyanın gövdesinin böyle garip bir şekilde sergilenmesinin sağlıklı bir zihnin eseri olmadığını düşünüyorum. Hayatımda gördüğüm en zevksiz ve tiksindirici resimlerden birisi."

PİŞMİŞ TAVUK NASIL CİNSELLİK ÇAĞRIŞTIRIR Kİ...

Oya Argun Özel isimli okurunun "müstehcen" yorumu üzerine söz konusu tavuk fotoğrafını bulan Bildirici, şaşkınlığı şöyle dile getiriyor:

"BİR tavuk fotoğrafının, hatta pişirilip tabağa yerleştirilmiş bir tavuk fotoğrafının müstehcen(!) olabileceği hiç aklıma gelmezdi. Okurumuz Oya Argun Özel’in gönderdiği iletiyi görünce çok ama çok şaşırdım. (...) Anlayabilmek için birkaç kez okuduktan sonra, gazeteyi açıp "müstehcen tavuk fotoğrafı"na bir daha baktım. Doğrusu, fotoğrafta müstehcen bir taraf göremedim.
Sadece pişmiş bir tavuk gördüm o kadar. Hem zaten bir tavuk fotoğrafı nasıl cinsel çağrışımlar yaratabilir ki?"

TOPLUM GİDEREK MUHAFAZAKARLAŞIYOR MU?

Faruk Bildirici, son dönemde "müstehcenlik"le ilgili maillerde artış olduğuna dikkat çekiyor. Bir blucin reklamında kullanılan fotoğrafın da, ünlü bir ismin mini etekli fotoğrafının da "müstehcen" nitelesine girmeye başladığını söylüyor. Ardından da şu tespitini ekliyor:

"Müstehcenlik suçlaması artıyor da, Hürriyet, eskisine göre daha çok mu açık saçık (!) fotoğraf kullanıyor? Kesinlikle hayır. Hatta azalıyor bile diyebilirim. Hürriyet arşivleri bunun kanıtı. Öyleyse sorun ne? Yoksa toplum giderek daha muhafazakâr hale geliyor ve müstehcenlik anlayışının sınırlan da genişliyor mu? Düşünmekte yarar var."