Bir parti sessizliğini bozdu: Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığına altılı masadan destek geldi!

Siyaset gündemi 6'lı masanın çıkaracağı Cumhurbaşkanı adayını merak ediyor. Son olarak Kılıçdaroğlu'nun 'benimle misiniz?' çıkışından sonra hem destek hem tepki mesajları gündeme damga vurmuştu. Altılı masadaki diğer partiler konuyla ilgili net açıklama yapmazken Demokrat Parti tavrını açık olarak belli etti.

Türkiye 2023 seçimlerine doğru giderken, altılı masanın seçimlerde hangi ismi Cumhurbaşkanı adayı göstereceği merak konusu. Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı "Benimle misiniz?" çıkışı adaylık ilanı olarak yorumlanırken, İYİ Parti cephesinden bu açıklamaya tepki gelmişti.

Adaylık tartışmalarıyla ilgili altılı masanın üyesi, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan bu zamana kadarki en net çıkış geldi.

"BİZ SONUNA KADAR MASADAYIZ"

Sosyal medyadaki keskin söylemleriyle bilinen Enginyurt Kılıçdaroğlu'na altılı masadaki ilk açık desteği şu sözlerle verdi;

"Millet İttifakının 13.Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu veya masadan biri olursa, Demokrat Parti olarak sonuna kadar destekliyoruz. Ha siz derseniz ki; Filanca olursa desteklemiyoruz,o da sizin meseleniz.Erdoğanla yola devam edersiniz. Biz sonuna kadar masadayız."