''BENİM ÇIKARTILMAMA İSMAİL YUVACAN TEK BAŞINA KARAR VEREMEZ!'' MİNE KIRIKKANAT MEDYARADAR'A KONUŞTU!

Vatan Gazetesi köşe yazarı Mine Kırıkkanat çıkartılma kararı için neler söyledi?

Vatan Gazetesi şok bir kararla "ulusalcı" köşe yazarı Mine Kırıkkanat’ın işine son verdi. Kararı Genel Yayın Yönetmeni İsmail Yuvacan Kırıkkanat’a gönderdiği bir mesajla duyurdu. Kararın sebebi ünlü köşe yazarının gazetede yayınlanmayan bir köşe yazısını facebook’taki sayfasına koyması ve ardından da bu köşe yazısının internet sitelerinde yayınlanarak "sansür" iddialarının gündeme getirilmesiydi. Peki karar için Mine Kırıkkanat ne düşünüyordu? Medyaradar sordu, Kırıkkanat cevapladı. İşte söyledikleri:

Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Yuvacan bugüne kadar toplam 9 yazıma sansür uyguladı  ve yazılarımı da yayınlamadı.
Vatan gazetesinde sözleşmesiz bir yazarım köşe yazarıyım telif hakkıyla çalışıyorum, ben  bir roman yazarıyım kitap yazarıyım, yazılarımdan para kazanıyorum.Dolayısıyla Vatan gazetesinin istemediği yazıları rakip bir medya kuruluşu olmadığı taktirde istediğim yerde yayınlarım bu da benim doğal hakkım.Facebook da benim kendi sayfamdır.
Benim çıkartılmama İsmail Yuvacan tek başına karar veremez yukardan gazetenin daha yukarıdaki patronların emrine itaat durumudur. Vatan’ın artık benim gibi birinin torpillemesine sabote etmesine  ihtiyacı yok ki zaten Vatan gazetesi kendi kendisini sabote ediyor.Bunu da tirajlarından görüyoruz.

Vatan gazetesini küçük düşürme gibi bir durum yoktur kim kimi küçük düşürmüş o da ortada.

MEDYARADAR/ÖZEL