BEDRİ BAYKAM'A SÜRPRİZ ZİYARET!

Asistanı Tuba Kurtuluş'la birlikte bıçaklı saldırıya uğrayan ressam Bedri Baykam'ı hangi önemli isim ziyaret etti?

Asistanı Tuba Kurtuluş’la birlikte bıçaklı saldırıya uğrayan ressam Bedri Baykam’ın sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiği açıklanırken Hayrünnisa Gül'ün Baykam'ı ziyaret ettiği öğrenildi.

Baykam’ın önümüzdeki hafta içi taburcu olacağı belirtildi. Baykam ve Kurtuluş’un sağlık durumları hakkında bugün, doktorları Maslak Acıbadem hastanesinde bir basın açıklaması yaptı. Baykam ve Kurtuluş’un ameliyatlarına katılan doktorlar, her ikisinin de yoğun bakımdan çıkarılıp servise alındığını ve normal beslenmelerine başlandığını açıkladılar. Baykam ve Kurtuluş’un önümüzdeki hafta taburcu olacağı bilgisini verdiler.

EŞİ BASIN AÇIKLAMASINI OKUDU

"30 yıldır polilitik alanda her konuda ısrarla gösterdiğim ve yurdun her köşesine çalışkanlıkla taşıdığım, Laik, demokrat ve özgürlükçü tavrın kararlılığı sonucu başıma gelmiş olan bu hain saldırıyı kınamak yerine, sebebini aslında çok iyi bildiğimiz şekilde, akıl almaz eleştirilerle bir kez daha yaralıya saldırmayı seçen zihniyeti, vicdanlarınıza havale ediyorum".

Baykam saldırıya uğramasaydı bu cumartesi arkadaşlarıyla birlikte Kars’ta olacağını da açıkladı.

SÜRPRİZ ZİYARET SEVİNDİRDİ

Sibel Baykam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Bedri Baykam’ı telefonla arayıp geçmiş olsun temennisinde bulunduğu ve eşi Hayrünnisa Gül’ün bizzat hastaneye gelerek Baykam’ı ziyaret ettiğini söyledi. Sibel Baykam, "Çok nazik bir ziyarette bulundular. Geçmiş olsun dileklerini iletti sayın hanımefendi. Bu tip olayları lanetledi. Çok güzel sürpriz oldu, biz de çok sevindik bu nazik ziyaretten" şeklinde konuştu.

"DAHA ÖNCE ÇELİK YELEK GİYMİŞ OLABİLİR"

"Saldırıyı tek başına Bedri’ye yapılan bir saldırı olarak görmemek lazım" diyen Sibel Baykam, Bunun münferit bir olay olmadığını sözlerine ekledi. Bedri Baykam’ın saldırganı hiç görmediğini söyleyen Sibel Baykam, "önce Bedriye saldırmış, Bedri caddeye çıkıp yardım isterken arkadan Tuba’ya da saldırmış" şeklinde konuştu. Saldırganın polise verdiği ifadede söylediği, ’ çelik yelek giydiğini düşündüğü için bel hizasından saldırdım ’ sözlerini de değerlendiren Sibel Baykam, "Bedri, çelik yelek, daha önce bu tip değil ama daha büyük toplantıya giderken belki giymiştir. Onu belki biliyor. Her detayı düşünebilecek ölçüde akıllı biri. Münferit bir olay olmadığı ortada" şeklinde konuştu.