BASIN TRAFİK KARTLARI YENİDEN DÜZENLENİYOR!

Basın kartı sahiplerine verilen ''Basın Trafik Kartları''na ilişkin protokol, yarın imzalanacak.

Basın kartı sahiplerine verilen ''Basın Trafik Kartları''na ilişkin protokol, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü arasında yarın imzalanacak.

BYEGM'den yapılan açıklamada, protokolün yarın saat 11.00'de Genel Müdürlük Basın Merkezi'nde BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İsmail Baş tarafından imzalanacağı belirtildi.

''Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 30. maddesinde yapılan, 09 Eylül 2011 tarih ve 28049 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikle, tescil plakalarında trafik tescil kuruluşu mührünün bulunma zorunluluğu kaldırılmıştı. Böylece basın trafik kartları için talep edilen harç uygulamasına da son verilmiş oldu. Yönetmelikteki bu değişikliğe bağlı olarak BYEGM ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında basın trafik kartlarına ilişkin yeni protokol çalışması başlatılmıştı.

Protokolle, basın trafik kartlarının verilmesi, yenilenmesi, kullanılması ve sağlayacağı kolaylıklar hükme bağlanıyor. Yeni uygulamayla basın trafik kartlarının şekli de basın kartlarına uygun olarak değiştiriliyor. Bilindiği gibi BYEGM tarafından düzenlenen basın trafik kartları, Emniyet Genel Müdürlüğünce kayıt altına alınıp tasdik edildikten sonra talep sahibine ulaştırılmak üzere Genel Müdürlüğümüze gönderilmektedir.''