BASIN KONSEYİ'NDEN İÇİŞLERİ BAKANINA ÇAĞRI "SARI BASIN KARTINA SAYGI"

Basın Konseyi, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e bir mektup yazarak gazetecilerin karşılaştıkları engelleri iletti.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç tarafından yazılan mektupta gazetecilerin sarı kartlarına saygı gösterilmediği belirtilerek, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e gazetecilerin haklarına saygı çağrısında bulundu.

Türenç'in İçişleri Bakanı Güler'e yazdığı mektup şöyle:

Son günlerde toplumsal olayları izleyen gazeteciler, sizlerin de basından takip ettiğiniz gibi, güvenlik güçlerinin engelleme ve şiddete varan sert davranışlarına maruz kalmaktadır. Görevleri gereği olayların içinde olmak zorundaki gazeteciler tartaklanmakta, hiç neden gösterilmeksizin güvenlik güçlerince gözaltına alınmaktadır.

Henüz basın kartı almamış gazeteci arkadaşlarımızın çalıştıkları kurumlara ait tanıtma kartları bir yana, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce verilmiş sarı basın kartları bile çoğu zaman güvenlik güçlerince yok sayılmaktadır.

Gazetecilerin çalışmaları, sıkıyönetim günlerinde bile görülmedik kısıtlama ve şiddet içeren tepkilerle engellenmekte, kullandıkları kameralar zarar görmektedir.

Basın ve düşünce özgürlüğü çerçevesinde görevlerini yapan, halkın bilgilenme hakkı için çaba harcayan gazetecilere yönelik engellemelere son verilmesini talep ediyoruz.

Gazeteciler çalıştıkları kurumlar ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce verilmiş sarı basın kartlarına saygı gösterilmesini bekliyoruz.

Saygılarımla

Pınar Türenç

Basın Konseyi Başkanı"