BAŞBAKAN ERDOĞAN KÖŞE YAZARLARI İÇİN AĞIR KONUŞTU; DALKAVUKLAR! SATILMIŞ KALEMLER!

Suriye krizi derinleşirken medyada yer alan yorumlara Başbakan Erdoğan'dan sert bir tepki daha geldi

AKP grubunun haftalık toplantısında konuşan Başbakan Suriye konulu hükümet eleştirelerine yanıt verirken köşe yazarlarına ağır suçlamalar yöneltti.

Başbakan, İngilizce, Fransızca ve Arapça olarak dünya medyasına servis edilen konuşmasında Türkiye’nin Suriye politikasını anlattı. Medyadaki yorumlara atıfta bulunan Başbakan, köşe yazarlarını topa tuttu. Bazı köşe yazarlarının kalemlerinin satılık olduğunu iddia eden Erdoğan, uslubuna dönük eleştirilere de sert cevap verdi.

SİZİN KÖŞELERİNİZDE YAPTIĞINIZ DALKAVUKLUĞU BİZ YAPAMAYIZ

"Bazı köşe yazarları söylemlerini sert buluyorlar. Gelin bize ders verin de nasıl konuşacağımızı öğretin. Sizin köşenizde yaptığımız dalkavukluğu biz yapamayız. Kalemleriniz  belli yerler satılmış olabilir. Ama  siyasi irade halka ve hakka teslim olmuş bir iradedir. Biz kimsenin maşası değiliz. kendi tarihi ve medeniyle hareket ederiz. Hz. Ali "haksızlık karşısında suzan dilsiz şeytandır" diyor."

BAZI KÖŞE YAZARLARI SANKİ BU ÜLKENİN EVLADI DEĞİLLER

"Hedef saptırmaya yönelik bazı köşe yazarlarını görüyorum; Sanki bu ülkenin evlatları değil bunlar. Bunu bu kadar insafsızca yapıyorlar. Suriye’nin uluslararası hava sahasında silahsız üzerinde silah yok, kimliği açık olan tek başına uçan tehdit oluşturmayan bir keşif uçağını düşürdükleri bu olayda Türkiye sonuna kadar haklıdır."