BANA TASMA TAKACAK KİŞİ ANASININ KARNINDAN DOĞMADI!

Vatan Gazetesi'nin en sert kalemlerinden biri olan Mustafa Mutlu,medyadan siyasete birçok konuda görüşlerini Medyaradar röportajcısı Alev Gürsoy Cimin'e anlattı...

Dikkat çeken bir isim... Sivri... Keskin... Sert bir mizacı var. Ama biraz konuşunca o sert bakışlar ve üslubun altında yumuşak bir kalbin varlığı hemen dikkat çekiyor.
Konuşurken zorluyor; soru sormak zor ona ama yine de başardım. Her ne kadar sert başlamış olsak da samimi cevaplardı.
Yarım saat erken gittim randevuya; 2. kattaki sevimli ve bir o kadar da sıcak olan odasının kapısında karşıladı Mustafa Mutlu beni... Vatan Gazetesi’nin en sert kalemlerinden… “Muhalif” diyorlar ona ama o bu terime kızıyor. “Ben gazeteciyim” diyor.
Odasının manzarasına epey takıldım. Gazete binasının bir yüzü adliye manzaralı... Hem de Türkiye’nin “en büyük adliye sarayı” diye övündüğü Çağlayan’daki o koca bina. Mustafa Mutlu’nun odası ise Oto Sanayi Sitesi’ne bakıyor.
“Manzaradan mahrumsunuz” diye espri yapıyorum. 
“Emekçi kardeşlerimi izliyorum” diye takılıyor. Şakalaştık dediğime bakmayın; zaman zaman gerildi sorularıma. Ama diyorum ya içtendi. Medyadan siyasete birçok konuyu konuştuk. Onu en çok kızdıran konu ise hani şu “Tasmalı gazeteciler” ifadesi vardı ya o oldu. Bir de “medya” ifadesine kızıyor. Her “medya” deyişimde itiraz etti.


RÖPORTAJ: ALEV GÜRSOY CİMİN